Putin na svoje narodeniny zbieral huby v tajge a obdivoval Yenisei

NETKY.SK • 7 Október 2019, 10:05 • 2 min
Putin na svoje narodeniny zbieral huby v tajge a obdivoval Yenisei

MOSKVA - Ruský prezident Vladimír Putin sa pred narodeninami vydal na Sibír, kde sa poprechádzal po tajge. Okrem iného vystúpil aj na vrchol hory. Po polnoci boli okamžite zverejnené fotografie o pobyte hlavy štátu v tajge, presne tak ako to aj sľúbil jeho hovorca Dmitrij Peskov.

slovakia

left justify in out

Prezident Ruskej federácie a minister obrany Sergej Šojgu sa prechádzajú po sibírskom lese a zbierajú huby. Jedna z húb obzvlášť pritiahla prezidentovu pozornosť. "Šiška na hore", prekvapene vyjadril svoj obdiv Putin pri pohľade na hubársky klobúk, na ktorom bola borovicová šiška.

 

Nasledujúci záznam ukazuje, ako Putin za volantom terenného auta jazdil v tajge. Vedľa neho, na sedadle spolujazdca sedel Šojgu. Časť cesty ale prešli pešo.

 

Zábery ukazujú, ako Šojgu počas oddychovej pauzy vykopáva kríček lesnej jahody. "Zasadíš to na chate blízko Moskvy", s úsmevom poradil prezident ministrovi. Šojgu v reakcii zapochyboval, či by sa rastlina zakorenila na predmestí Moskvy. "Takýto vzduch musí byť vyrobený, takáto voda musí byť vyrobená v Moskve".

 

"V každom prípade, k tomu treba smerovať", odpovedal vážnym tónom hlava štátu.

 

Počas ďalšej zastávky Putin a Šojgu rozložili oheň a urobili piknik.

 

Nad oblakmi

Hlava štátu tiež vystúpil na vrchol hory, odkiaľ pozoroval okolie. "Yenisei odtiaľto vyzerá krásne", poznamenal. Zábery ukazujú, ako Putin vystupuje na vrchol hory, ktorej výška je podľa neho asi dvetisíc metrov.

 

"Vyššie do oblakov sme sa dostali",  hovorí prezident.

 

Dnes oslavuje prezident Ruska svoje 67 narodeniny. Ako už Peskov oznámil, Putin navštívil sibírsku tajgu a svoje narodeniny plánuje stráviť v prírode v kruhu príbuzných a priateľov. V predchádzajúcich rokoch prezident tiež odchádzal na Sibír do tajgy niekoľkokrát, na jeden až dva dni, a tiež v spoločnosti ministra obrany Šojgu.         

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies