Maďarské strany sa spájajú, idú do volieb spoločne

NETKY.SK • 21 Október 2019, 08:38 • 2 min
Maďarské strany sa spájajú, idú do volieb spoločne

BRATISLAVA – Béla Bugár bude na spoločnej kandidátnej listine strán Most-Híd, MKDSZ-MKDA a SMK.

slovakia

left justify in out

„Je predčasné hovoriť o tom, kto bude volebným lídrom, ale Bugár na kandidátke určite bude,“ uviedol podpredseda strany Most-Híd Ábel Ravasz v RTVS. „Bugár je stále najpopulárnejší politik maďarskej národnosti aj medzi Maďarmi na Slovensku,“ tvrdí Ravasz.

 

img

Predseda strany SMK József Menyhárt

 

Spoločná kandidátna listina strán Most-Híd a SMK sa má volať Strana regiónov Most MK, ešte ju však musia odsúhlasiť republikové rady oboch strán. „Myslím, že my ako strana ju podporíme,“ povedal Ravasz. Podľa neho predstavuje dobrý plán na zabezpečenie zastúpenia menšín a regiónov v Národnej rade SR aj v ďalšom období.

 

img

Líder kandidátky Maďarskej kresťanskodemokratickej aliancie – Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (MKDA-MKDSZ)

 

Delegácie strán Most-Híd, MKDSZ-MKDA a SMK sa dohodli, že do budúcoročných parlamentných volieb pôjdu na kandidátnej listine spoločnej volebnej strany. Bude mať názov Strana regiónov Most MK a vytvorí ju MKDSZ-MKDA. Ani jeden z predsedov strán nebude na čele kandidačnej listiny. Strany vytvoria aj spoločný kampaňový štáb a spoločný volebný program a zabezpečia kvóty aj pre kandidátov iných národností. Úspešní kandidáti po voľbách v parlamente majú vytvoriť spoločný poslanecký klub.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies