Autodróm Slovakia Ring chystá v polovici júla premiéru ME ťahačov

NETKY.SK • 9 Marec 2017, 15:47 • 2 min
Autodróm Slovakia Ring chystá v polovici júla premiéru ME ťahačov

BRATISLAVA - Vedenie Slovenskej motocyklovej federácie (SMF) využilo tradičnú jarnú výstavu motocyklov v bratislavskej Inchebe na prezentáciu svojich smelých projektov, ktorými chcú v sezóne 2017 potešiť a zaujať priaznivcov motoristického športu na Slovensku a v blízkom okolí.

slovakia

left justify in out

"Sezóna 2017 bude pre Slovenskú motocyklovú federáciu veľmi náročná, pretože na území Slovenska budú dve podujatia zo seriálu majstrovstiev sveta a štyri súťaže v rámci európskych šampionátov v motoristickom športe. Taký bohatý kalendár prestížnych medzinárodných podujatí pod patronátom Medzinárodnej motoristickej federácie FIM sme v našej histórii po roku 1993 ešte nemali," povedal na margo chystaných motoristických súťaží prezident SMF Peter Smižík.

Preteky seriálu MS uvidia v roku 2017 na okruhu Slovakia Ring (MS rýchlostných motocyklov - osemhodinové vytrvalostné preteky na okruhu) a v Žarnovici (kvalifikácia o postup do seriálu Grand Prix jednotlivcov na plochej dráhe). Preteky ME chystajú v Šenkviciach (ME v motokrose MX Open, MX65 a MX 85), v Žarnovici (ME na plochej dráhe dvojíc), v Gelnici (finále ME v endure) a v Orechovej Potôni (ME ťahačov na okruhu).

"Bude to mimoriadne náročné pre všetkých organizátorov, ktorí sa na to podujali. Budú to náročné testy nie iba pre manažmenty našich súťažných komisií, ale aj pre pretekárov i funkcionárov. Ideme do toho s určitým odhodlaním a zvýšeným nasadením. Chceme urobiť všetko pre to, aby sme naďalej udržali kvalitu, ktorou sme sa doteraz na medzinárodnej scéne prezentovali," zdôraznil Peter Smižík. 

Novinkou v súťažnom kalendári bude podujatie seriálu MS rýchlostných motoriek vo vytrvalostných pretekoch endurance na Slovakia Ringu (26. júna, pozn.). Sú to osemhodinové preteky, na ktorých sa okrem členov slovenského tímu Maco Racing teamu predstaví aj slovenský jazdec Jaroslav Černý, ktorý bude štartovať v tíme LRP Poland BMW.  



 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies