Australian Open má pod strechou už tri dvorce

NETKY.SK • 7 Október 2014, 09:44 • 2 min
Australian Open má pod strechou už tri dvorce

MELBOURNE - Prvý grandslamový turnaj tenisovej sezóny Australian Open spravil ďalší krok smerom k nezávislosti od priazne počasia.

slovakia

left justify in out

Organizátori z Melbourne Parku v utorok predstavili tretí štadión so zaťahovacou strechou. Dočkala sa jej Aréna Margaret Courtovej pre 7500 divákov. Australian Open je jediné zo štyroch grandslamových podujatí, ktoré disponuje hneď troma dvorcami s možnosťou ochrániť hráčov aj návštevníkov pred dažďom či extrémnymi horúčavami. Na južnej pologuli majú pravidelne problémy najmä s vysokou teplotou vzduchu, tento rok tam štyri dni za sebou namerali 40 stupňov Celzia.

 

"Máme úžasnú novú tenisovú arénu. Podobne ako žijúca legenda tenisu, ktorej meno nesie, je to špička vo svojej oblasti a Austrálčania na ňu môžu byť hrdí," uviedol prezident Tennis Australia Steve Healy na margo zrekonštruovaného športoviska. 

 

Strecha na Margaret Court Arena sa dá otvoriť v priebehu piatich minút, čo je rýchlejšie ako na Rod Laver Arena a Hisense Arena. Architektov pri jej návrhu inšpirovali tvary skladanej ženskej sukne. Margaret Courtová získala počas svojej obdivuhodnej kariéry 24 grandslamových titulov vo dvojhre, 11 z nich už v open ére. V roku 1970 vyhrala všetky štyri turnaje veľkej štvorky, čo sa v dejinách podarilo iba Maureen Connollyovej (1953) a Steffi Grafovej (1988). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies