Australian Open: Federera nezastavila ani bolesť ako od žihadla

NETKY.SK • 21 Január 2015, 10:08 • 2 min
Australian Open: Federera nezastavila ani bolesť ako od žihadla

MELBOURNE - Švajčiarskeho tenistu Rogera Federera v stredu na melbournských grandslamových Australian Open nezastavila ani inzultácia zo strany miestnej fauny.

slovakia

left justify in out

Druhý muž svetového rebríčka ATP prekonal Taliana Simoneho Bolelliho v 2. kole 3:6, 6:3, 6:2, 6:2 a neskôr vysvetlil ošetrenie svojej pravej ruky z prvého setu. 

"Akoby ma poštípala včela. Nikdy predtým som takýto typ bolesti nepocítil. Našťastie, napokon to nebolo až také zlé," citovalo víťaza AO 2004, 2006, 2007 a 2010 Federera twitterové konto podujatia. 

 

"Poštípala ho včela?" sugestívne sa pýtal web Asociácie tenisových profesionálov (ATP), ani jeho spravodajcovia však neposkytli odpoveď, či malíček pravej ruky grandslamového rekordéra naozaj atakoval hmyz. 

 

"Neviem, či to je pľuzgier. Bizarná záležitosť. Cítil som to na špičke prsta, bolo to zvláštne a zároveň svojím spôsobom zábavné - necitlivé a opuchnuté. Tri - štyri gemy po tajbrejku prvého setu ma to iritovalo," referoval Federer. 

 

"Bolo mi jasné, že mi to na takom mieste nemôžu nejako obviazať. Iba som dúfal, že sa to nebude zhoršovať. Napokon to ustúpilo, až teraz sa to vracia," priznal Federer. Tridsaťtriročný bazilejský rodák bude v 3. kole hrať s ďalším Talianom Andreasom Seppim. Proti 30-ročnému 46. mužovi hodnotenia má dokonalú štatistiku 10:0. V Melbourne ho zdolal v 1. kole ročníka 2009. Predvlani v Šanghaji triumfoval 6:4, 6:3. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies