Otvorili výstavu kvetov Floriáda, ktorá sa koná raz za desať rokov

NETKY.SK • 13 Apríl 2022, 15:41 • 2 min
Otvorili výstavu kvetov Floriáda, ktorá sa koná raz za desať rokov

AMSTERDAM – V Holandsku v stredu otvorili výstavu kvetov Floriáda, ktorá sa uskutočňuje raz za desať rokov. Tento ročník sa zameriava na záhradnícke a floristické inovácie, ktoré by z veľkomiest spravili zdravšie a udržateľnejšie miesta pre život. TASR správu prevzala od agentúry AP.

slovakia

left justify in out

Výstava sa bude konať v meste Almere pri Amsterdame v areáli s rozlohou 60 hektárov, ktorý vznikol vysúšaním mora. Po skončení výstavy, ktorá potrvá do októbra, na jej mieste pravdepodobne postavia bytové jednotky. Na Floriáde bude viacero parkov, skleníkov a pavilónov, v ktorých bude vystavovať 25 krajín – okrem hostiteľského Holandska aj Belgicko, Čína, Francúzsko, Cyprus, Česko, Nemecko, India či Taliansko. Všetky súčasti výstavy budú zamerané na rozvoj ekologickejších technológií, ktoré by umožnili ľuďom žijúcim v mestách žiť udržateľnejšie.

 

img

 

Niektoré krajiny na výstavbu svojich pavilónov použili výlučne prírodné materiály, iné zase moderné 3D tlačiarne. Zatiaľ čo predchádzajúce ročníky výstavy sa orientovali na výstavbu parkov, tohtoročná je zameraná výlučne na život v mestách.

 

„Po prvýkrát sa Floriáda môže stať mestskou štvrťou,“ uviedol architekt výstavy Winy Maas. Výstavu v stredu slávnostne otvoril holandský kráľ Viliam-Alexander. Usporiadatelia očakávajú, že ju navštívia až dva milióny ľudí, ktorí sa po areáli budú môcť presúvať lanovkou na elektrický pohon. Súčasťou výstavy budú aj umelecké či kultúrne podujatia.

 

Možno vás zaujme: GAMING Čo vznikne, ak necháte komunitu spoločne tvoriť na jednom online mieste? Zapojili sme sa aj my



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies