Australian Open: Dimitrov ako prvý Bulhar do grandslamového štvrťfinále

NETKY.SK • 20 Január 2014, 08:42 • 2 min
Australian Open: Dimitrov ako prvý Bulhar do grandslamového štvrťfinále

MELBOURNE - Bulharský tenista Grigor Dimitrov si bude Australian Open 2014 pamätať ako prvý grandslamový turnaj, na ktorom postúpil do štvrťfinále. V osemfinálovom 4. kole zdolal Dimitrov, nasadený ako dvadsiaty druhý, nenasadeného Španiela Roberta Bautistu-Aguta za 144 minút 6:3, 3:6, 6:2, 6:4. Víťaz sa v súboji o postup do semifinále stretne s lepším zo súboja Rafael Nadal (Šp.-1) - Kei Nišikori (Jap.-16).

slovakia

left justify in out

Dimitrov je prvým Bulharom v histórii, ktorý sa na turnaji "veľkej štvorky" prebojoval medzi najlepších ôsmich hráčov. V Melbourne je za ostatné dva roky najmladším štvrťfinalistom, v sezóne 2012 ním bol vtedy tiež 22-ročný-ročný Japonec Nišikori. Dimitrov, ktorému patrí v rebríčku ATP 22. priečka, na ceste do štvrťfinále vyradil okrem iných aj vyššie nasadeného Kanaďana Milosa Raonica (11.). Doteraz bolo Bullharovým maximom na grandslamových podujatiach 3. kola z vlaňajšieho Roland Garros v Paríži. 

Dvojhra mužov - 4. kolo (osemfinále): 
Grigor Dimitrov (Bul.-22) - Roberto Bautista-Agut (Šp.) 6:3, 3:6, 6:2, 6:4 za 144 minút



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies