Situácia v Grécku sa zhoršuje, minister žiada o pomoc stovky súkromných lekárov

NETKY.SK • 18 Marec 2021, 06:24 • 2 min
Situácia v Grécku sa zhoršuje, minister žiada o pomoc stovky súkromných lekárov

Minister zdravotníctva v stredu vyhlásil, že ak do 48 hodín aspoň 200 súkromných lekárov nepríde dobrovoľne na pomoc verejnému zdravotníctvu v boji proti pandémii, tak premiérovi Kyriakosovi Mitsotakisovi odporučí vydanie povolávacích rozkazov.

slovakia

left justify in out

 Šéf rezortu zdravotníctva Vassilis Kikilias sa takto vyjadril v čase, keď Grécko zaznamenalo nový denný rekord potvrdených infekcií napriek opatreniam, ktoré platia od začiatku novembra.

 

V stredu krajina nahlásila 3 465 infekcií a 56 úmrtí. Celkovo bolo v krajine pozitívnych cez 220-tisíc prípadov, o život ochorenie pripravilo 7 196 ľudí.

Kikilias obnovil výzvu súkromným patológom, špecialistom na dýchacie ochorenia a všeobecným lekárom, aby pomohli verejnému zdravotníctvu. „Je to boj o ľudské životy ... naši občania Vás potrebujú, Grécko Vás potrebuje," vyhlásil minister Vassilis Kikilias.

 

Grécko zápasí s rastom počtu infekcií a úmrtí od jesene napriek opatreniam, ktoré viedli v podstate k zatvoreniu sektora maloobchodu a dovoľujú ľuďom opúšťať svoje domovy len z konkrétnych dôvodov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona