Australian Open: Cibulková verí, že ešte nepovedala posledné slovo

NETKY.SK • 21 Január 2014, 10:59 • 2 min
Australian Open: Cibulková verí, že ešte nepovedala posledné slovo

MELBOURNE - Slovenská tenistka Dominika Cibulková utrpela všetky tri svoje prehry v grandslamových štvrťfinále od súperiek, ktoré v danej chvíli boli v Top 10 svetového rebríčka WTA.

slovakia

left justify in out

V stredu od 1.00 h SEČ bude v osmičke na Australian Open, svojej premiérovej v Melbourne, bojovať so Simonou Halepovou, 11. renkingu. Nad Rumunkou vedie v bilancii zo vzájomných duelov 2:1 vrátane úspechu v jedinej konfrontácii práve na tvrdom povrchu. Vlani v marci v kalifornskom Indian Wells triumfovala 7:5, 7:6 (3). Rodáčka z Konstance však odvtedy nazbierala šesť singlových titulov na hlavnej profesionálnej úrovni, radovala sa aj na tzv. malých MS v Sofii.

"Halepová vlani mala neuveriteľnú sezónu. Je mentálne aj fyzicky silná. Poznáme sa. Bude to boj o každú loptičku. Tak to býva vo štvrťfinále na grandslamovom turnaji. Chcem si udržať koncentráciu, nasadenie aj dobrý pocit z mojej hry. Keď milujem to, čo robím, vtedy hrám najlepšie. Celé si to užívam. Na kurte ma to baví. Nech to tak ešte chvíľu zostane," vyhlásila Cibulková v konferenčnom telefonáte pre slovenské médiá po pondelňajšom osemfinálovom víťazstve 3:6, 6:4, 6:1 nad Mariou Šarapovovou. Rusku prekonala aj pri svojom dosiaľ jedinom štvrťfinálovom úspechu na úrovni veľkej štvorky na parížskom Roland Garros 2009. Teraz už má na konte kompletnú zbierku štvrťfinále na Majors. 

"Je to ´pecka´, že sa mi to podarilo, niečo ako bonus. Ani mi nedošlo, že som už všade na Grand Slame bola aspoň vo štvrťfinále. Som šťastná, cítim sa výborne a verím, že som ešte nepovedala posledné slovo," skonštatovala 24-ročná Bratislavčanka. 

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka v minulosti najvyššie bola na 12. priečke v počítačovom poradí, momentálne jej oficiálne patrí 24. pozícia, v prepočtovej online verzii hodnotenia je na 21. mieste a ak Halepovú zdolá, predbežne sa vyšvihne na 17. pozíciu. 

Dvadsaťdvaročná debutantka v grandslamovom štvrťfinále Halepová na tlačovej besede po osemfinálovom víťazstve nad srbskou bývalou jednotkou systému Jelenou Jankovičovou vyhlásila: "Bude to náročný zápas. Už sme proti sebe hrali. Viem, že Dominika sa veľmi dobre pohybuje, vracia všetky loptičky. Musím byť pripravená veľa toho nabehať a predvádzať kvalitnú obranu, pretože ona je naozaj silná. Bude si to vyžadovať agresívny prístup. Chcem si tú premiéru vychutnať, cítiť radosť z pobytu na kurte." 

Laureátka titulu Progres roka 2013 Halepová je prvá Rumunka vo štvrťfinále na južnej pologuli od roku 1997, keď to zvládla Irina Spirleová. V osmičke na Majors celkovo z tejto krajiny nebola žiadna hráčka od sezóny 2009 - vtedy sa to podarilo Sorane Cirsteovej na parížskom Roland Garros. 

Poslednou Slovenkou v semifinále AO je od roku 2008 Daniela Hantuchová, ktorá vtedy prehrala so Srbkou Anou Ivanovičovou. Postupujúca z duelu Cibulková - Halepová bude v semifinále hrať s úspešnou zo zápasu Agnieszka Radwanská (Poľ.-5) - Viktoria Azarenková (Biel.-2). Už v utorok utvorili semifinálovú dvojicu v hornej polovici "pavúka" Číňanka Na Li a kanadská senzácia tohto turnaja Eugenie Bouchardová. 

Prehľad výsledkov doterajších vzájomných zápasov Cibulkovej s Halepovou (2:1): 
2011 Hertogenbosch (Hol.) tráva 1. kolo Cibulková 6:3, 6:0 
2012 Brusel (Belg.) antuka štvrťfinále Halepová 0:6, 6:4, 6:3 
2013 Indian Wells (USA) tvrdý povrch 1. kolo Cibulková 7:5, 7:6 (3) 

Prehľad výsledkov Cibulkovej v grandslamových štvrťfinále: 
2009 Paríž (Fr.) - Roland Garros antuka Maria Šarapovová (Rus./102. vo svetovom rebríčku) 6:0, 6:2 
2010 New York (USA) - US Open tvrdý povrch Caroline Wozniacka (Dán./2.) 2:6, 5:7 
2011 Londýn (V. Brit.) - Wimbledon tráva Maria Šarapovová (Rus./6.) 1:6, 1:6 
2012 Paríž (Fr.) - Roland Garros antuka Samantha Stosurová (Aus./6.) 4:6, 1:6 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies