Austrálčania rátajú s rekordnou výpravou na ZOH do Soči

NETKY.SK • 30 Október 2013, 09:35 • 2 min
Austrálčania rátajú s rekordnou výpravou na ZOH do Soči

SYDNEY - Austrália sa vyrovnáva zvyšku sveta už aj v iných ako výsostne letných športových odvetviach, o čom svedčí plán poslať na zimné olympijské hry do Soči 55-člennú výpravu.

slovakia

left justify in out

V rekordne početnom tíme nebudú chýbať dve obhajkyne zlata z Vancouveru - snoubordistka Torah Brightová na U-rampe a akrobatická lyžiarka Lydia Lassilová v skokoch. Sto dní pred otvorením ZOH 2014 oznámil šéf austrálskej misie Ian Chesterman, že cieľom je miesto v prvej pätnástke medailovej bilancie krajín a zisk najmenej štyroch cenných kovov.

Najväčšie početné zastúpenie na zimných olympijských hrách mali "protinožci" v Turíne 2006 a vo Vancouveri 2010, kde reprezentovalo zhodne 40 športovcov. O miesto v tíme bobistiek sa uchádza tiež dvojnásobná majsterka sveta v behu na 400 m prekážok Jana Pittmanová-Rawlinsonová. Stala by sa prvou Austrálčankou - obojživelníčkou so štartom na letnej aj zimnej verzii OH. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies