Mladí Ukrajinci nasadzujú život za európsku budúcnosť svojej krajiny, uviedla prezidentka

NETKY.SK • 29 Marec 2022, 20:14 • 2 min
Mladí Ukrajinci nasadzujú život za európsku budúcnosť svojej krajiny, uviedla prezidentka

BRATISLAVA – Veľmi silné ľudské stretnutie s mladými ľuďmi odhodlanými brániť svoju vlasť a nasadzovať život za jej európsku budúcnosť. Tak hodnotí prezidentka SR Zuzana Čaputová utorkové stretnutie, na ktorom privítala poslankyne Verchovnej rady Ukrajiny Olenu Khomenko a Mariu Mezentsevu i starostu mesta Melitopoľ Ivana Fedorova.

slovakia

left justify in out

„Náš rozhovor nebol len o obrázkoch, ktoré denne sledujeme, ale bol ich svedectvom z prvej línie. Ukrajina potrebuje pomoc, diplomatickú a vojenskú, ale zdôrazňovali aj pomoc lekársku, humanitárnu a logistickú,“ uviedla Čaputová.

 

 

Prisľúbila pomoc Slovenska v prípade starostlivosti o choré, invalidné a zranené ukrajinské deti, ktorým sa v zbombardovaných mestách nedostáva zdravotnej starostlivosti. Zdôraznila zároveň, že výzvou pre medzinárodné spoločenstvo je nielen to, ako poslať humanitárnu pomoc do Ukrajiny, ale najmä, ako ju bezpečne doručiť do obliehaných miest a dedín, z ktoré mnohé sú už úplne bez zásob. „A rovnako, ako chrániť humanitárne koridory na evakuáciu civilných obyvateľov pred ostreľovaním,“ dodala prezidentka.

 

Ukrajinských hostí prijali v utorok i ďalší najvyšší ústavní činitelia SR. Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) a predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO).

 

Možno vás zaujme: Postup sudkyne Záleskej bol v plnom súlade s Trestným poriadkom, no Fico nesúhlasí



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies