ATP Paríž: Djokovič tretíkrát v rade víťazom

NETKY.SK • 9 November 2015, 08:34 • 2 min
ATP Paríž: Djokovič tretíkrát v rade víťazom

PARÍŽ - Srbský tenista Novak Djokovič sa stal víťazom prestížneho turnaja ATP Masters v Paríži. V nedeľňajšom finále dvojhry nedal suverénny líder svetového rebríčka šancu druhému nasadenému Britovi Andymu Murrayovi a zdolal ho za 1:34 h v dvoch setoch 6:2, 6:4. Djokovič natiahol víťaznú šnúru na 22 zápasov a na parížskom podujatí dosiahol tretí triumf v rade.

slovakia

left justify in out

Zároveň sa stal prvým tenistom na profesionálnom okruhu, ktorý počas jedného roka vyhral všetkých šesť podujatí so štatútom Masters. Okrem toho "Nole" triumfoval v tejto sezóne s výnimkou Roland Garros na troch zo štyroch grandslamových turnajoch. Úspešný rok uzavrie na blížiacom sa Turnaji majstrov v Londýne (15.-22. novembra).

 

"Som hrdý a šťastný, že sa mi podarilo v Paríži obhájiť titul. Je to skvelý turnaj, na ktorom sa každoročne schádzajú tí najlepší tenisti sveta," povedal v prvej reakcii Djokovič, ktorý v hale Bercy získal celkovo už štvrtý titul v kariére, čo sa pred ním nikomu nepodarilo.

 

finále - dvojhra:

Novak Djokovič (1-Srb.) - Andy Murray (2-V. Brit.) 6:2, 6:4

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies