ATP Hamburg: Kližan do štvrťfinále expresne za 51 minút

NETKY.SK • 14 Júl 2016, 16:22 • 2 min
ATP Hamburg: Kližan do štvrťfinále expresne za 51 minút

HAMBURG - Slovenský tenista Martin Kližan nasadený ako siedmy zvíťazil nad domácim držiteľom voľnej karty Louisom Wesselsom jednoznačne 6:1, 6:1 za 51 minút vo štvrtkovom súboji osemfinálového 2. kola dvojhry na turnaji ATP World Tour 500 German Tennis Championships v nemeckom Hamburgu (dotácia 1 514 495 eur, antuka vonku).

slovakia

left justify in out

Od pondelka 27-ročný Bratislavčan Kližan bol na dvorci pánom, prvý gem prehral až za stavu 4:0 vo svoj prospech na príjme. Úvodný set doviedol do víťazného konca pri podaní súpera. Zápletka sa nekonala ani v druhom dejstve, v ktorom favorit dovolil 17-ročnej nemeckej nádeji skorigovať až po piatej hre na 1:5. Následný servis priniesol už premenený mečbal cez zhody.

Wessels nemá renkingové postavenie medzi seniormi, v juniorskom tzv. kombinovanom hodnotení ITF je na 19. priečke.

Zverenec Martina Hromeca Kližan bude vo štvrťfinále v piatok čeliť postupujúcemu z rusko-španielskeho duelu medzi Daniilom Medvedevom a Danielom Gimenom-Traverom.

Kližan sa úspešným ťažením v Hamburgu pripravil o prípadnú dodatočnú nomináciu na budapeštianske antukové stretnutie Maďarsko - SR v rozhodujúcom 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2016 reprezentačných družstiev mužov (15. - 17. júla).

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále):


Martin Kližan (SR-7) - Louis Wessels (Nem.) 6:1, 6:1 za 51 min


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies