ATP: Federer triumfoval deviatykrát v kariére na turnaji v Halle

NETKY.SK • 25 Jún 2017, 14:30 • 2 min
ATP: Federer triumfoval deviatykrát v kariére na turnaji v Halle

HALLE - Švajčiarsky tenista Roger Federer vyhral deviatykrát v kariére trávnatý turnaj ATP v Halle.

slovakia

left justify in out

V nedeľňajšom finále si ako nasadená jednotka poradil s domácim Nemcom Alexandrom Zverevom suverénne v dvoch setoch 6:3 a 6:1. Na triumf potreboval iba 52 minút.

 

Tridsaťpäťročný Federer vybojoval svoj štvrtý titul na okruhu v tejto sezóne (92. celkove) a stal sa historicky najstarším víťazom podujatia v Halle. Švajčiar odplatil o 15 rokov mladšiemu súperovi semifinálovú prehru z roku 2016. Zverev rovnako ako vlani vo finále neuspel, pred rokom podľahol krajanovi Florianovi Mayerovi.

 

"Hral som neskutočne dobre, cítil som sa fajn a ani na chvíľu som nepoľavil. Bol to jednoznačne môj najlepśí výkon v tomto týždni," povedal po finále Federer, ktorý na ceste za titulom nestratil ani set. Pochválil aj svojho finálového súpera: "Veľmi sa mi páči ako napreduje, určite mu patrí budúcnosť."

 

dvojhra - finále:

Roger Federer (1-Švajč.) - Alexander Zverev (4-Nem.) 6:1, 6:3

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies