Armáda KĽDR má až 200 zariadení na odpálenie rakiet

NETKY.SK • 17 Máj 2013, 09:12 • 2 min
Armáda KĽDR má až 200 zariadení na odpálenie rakiet

SOUL - Režim v Kórejskej ľudovodemokratickej republike (KĽDR) vlastní až dvojnásobné množstvo mobilných odpaľovacích zariadení, ako sa pôvodne predpokladalo.

slovakia

left justify in out

Vo svojej najnovšej piatkovej správe to tvrdí juhokórejská armáda. Ich počet odhaduje na asi 200, predošlé analýzy pritom hovorili asi o stovke takýchto zariadení. Päťdesiat z nich slúži na odpaľovanie rakiet stredného doletu a zvyšných asi 150 je určených pre rakety s krátkym doletom. Autorom správy je Kórejský inštitút pre obranné analýzy (KIDA) patriaci do štruktúr juhokórejskej armády. 

Analýzu zverejnili len krátko po tom, ako Severná Kórea upustila od svojho plánu na test rakety stredného doletu. Americké ministerstvo obrany minulý týždeň informovalo, že dve severokórejské rakety typu Musudan sú pripravené na odpálenie. Ak by k testu prišlo, opäť by to zvýšilo napätie na Kórejskom polostrove, ktoré vzrástlo po februárovom nukleárnom teste zo strany KĽDR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies