Argentínsky futbalista Mauro Icardi si kúpil údajne najdrahšie auto na svete

NETKY.SK • 6 September 2023, 10:00 • 2 min
Argentínsky futbalista Mauro Icardi si kúpil údajne najdrahšie auto na svete

ROSARIO / ISTANBUL - Futbalová hviezda Mauro Icardi z Galatasaray Istanbul si kúpil najdrahšie auto na svete - jeden z najvzácnejších Rolls-Royceov. Je to super exkluzívny model Rolls-Royce Boat Tail, ktorý má cenu štvrť milióna dolárov. Ultra luxusný výrobca automobilov z nich predstavil celkovo iba tri exempláre.

slovakia

left justify in out

Útočník tureckého klubu Galatasaray Istanbul Mauro Icardi údajne vynaložil okolo 25 miliónov dolárov na to, aby dostal domov ultraluxusný Rolls-Royce Boat Tail, po nedávnom dokončení jeho prestupu do Galatasaray po tom, čo minulú sezónu strávil na hosťovaní v PSG.

 

Argentínska futbalová hviezda začala sezónu s veľkým štýlom: strelil štyri góly v troch ligových zápasoch a je vo výbornej forme. S 6,6 miliónom dolárov platu ročne v Galatasaray a čistou hodnotou 95 miliónov dolárov utratil 30-ročný futbalista ohromujúcich 26 miliónov eur (27 909 960 dolárov pri súčasnom výmennom kurze), aby dostal Rolls-Royce na mieru do svojej garáže.

 

 

Boat Tail je momentálne najdrahšie nové auto na svete, začínajúc 25 miliónmi dolárov, detrónovaním Bugatti Voiture Noire, ktorý prišiel s cenovkou 19 miliónov dolárov, keď ho francúzsky výrobca automobilov odhalil v roku 2019 na Ženevskej automobilovej šou.

 

Budú predložené len tri príklady Rolls-Royce Boat Tail, pričom prvý a druhý už boli zverejnené. Miliardár a raper Jay-Z a jeho žena, popová hviezda Beyoncé si ho kúpili tiež. Tretí exemplár Boat Tail bol predaný priemyselníkovi, ktorý si zarobil obrovské peniaze v obchode s perlami. Tento exemplár však nebude zverejnený, ako to požadoval majiteľ.

 

Zostavenie všetkých 1813 komponentov štvormiestneho kabrioletu trvá štyri roky. Model je vybavený osobitnými vlastnosťami: Má dáždnikový a teleskopický stôl, ktorý sa automaticky otvára, a strieborné príbory a porcelánové taniere z francúzskej luxusnej výroby Christofle. Fľaše šampanského môžu byť uchovávané v chladničke, pričom na palube sú až dve chladničky. Interér každého z troch Boat Tails je takisto vyrobený na objednávku, ale bez ohľadu na majiteľa, zahŕňa najlepšiu kožu a bežné komfortné prvky Rolls-Royce. Ultra luxusný model je poháňaný 6,75-litrovým motorom V12 Rolls-Royce, ktorý generuje 563 konských síl a 664 libier / ft (900 Nm) točivého momentu, čiže aj jeho výkon je ohromujúci. 

 

Všetky tri Rolls Royce Boat Tail patriace Mauru Icardimu, Jay-Z a Beyoncé a perlovému priemyselníkovi majú rovnaké základy a aj celkový dizajn. Každý model, ktorý vychádza z Rolls-Royce architektúry luxusu, je jedinečný a obsahuje presne taký dizajn a vybavenie, ktoré si želajú tí, ktorí ho objednali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Auto Evolution Foto: Auto Evolution
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies