Ktorý prezident označil vakcínu proti Covid19 za vianočný zázrak?

NETKY.SK • 26 December 2020, 17:06 • 2 min
Ktorý prezident označil vakcínu proti Covid19 za vianočný zázrak?

WASHINGTON - Odchádzajúci prezident USA Donald Trump vo vianočnom prejave hovoril aj o vakcíne a poďakoval ľuďom.

slovakia

left justify in out

Americký prezident Donald Trump 20.januára 2021 opustí Biely dom a prenechá úrad amerického prezidenta svojmu protikandidátovi v nedávnych voľbách. Americkým prezidentom sa tak stane Joe Biden. Vo vianočnom príhovore pred kamerami tak vystúpil spolu so svojou ženou poslednýkrát.

 

Narodenie mesiáša

 

Na začiatku prejavu Donald Trump spomenul kresťanskú históriu Vianoca poďakoval Bohu.

„Počas tohto svätého obdobia kresťania oslavujú najväčší zázrak v ľudskej histórii. Pred viac ako 2000 rokmi Boh zoslal jeho jediného syna, aby bol s nami a anjela, aby oznámil narodenie nášho pána a záchrancu pokorným pastierom. Dnes sa v meste Dávida narodil záchranca. On je mesiáš a pán. Na Vianoce ďakujeme Bohu za to, že nám poslal jeho syna, aby nám priniesol pokoj v dušiach a radosť celému svetu."

 

 

img

 

Iné Vianoce

 

Manželka amerického prezidenta Melanie Trump v svojej časti prejavu pripomenula, že tieto Vianoce budú pre všetkých iné kvôli pandémii. 

Ako všetci viete tieto Vianoce sú iné ako tie minuloročné. Bojujeme s globálnou pandémiou, ktorá zasiahla nás všetkých. Ale aj napriek tomu sme inšpirovaný dobrotou a kurážou obyvateľov tejto krajiny. Učitelia robili nadmieru aby naše deti mohli pokračovať v štúdiu. Študenti doručovali potraviny postarším susedom a komunity našli nové spôsoby ako zostať spojené. Ľudia v prvých líniách obetovali všetko, aby mohli zachraňovať životy. Brilantný vedci vyvíjali lieky a vakcíny."

 

img

 

Vakcína ako zázrak

 

Trump vyzdvihol aj to, že ešte počas jeho éry sa začalo v Amerike s očkovaním proti koronavírusu. 

„Doručujeme milióny bezpečných a efektívnych vakcín, ktoré čoskoro zastavia túto hroznú pandémiu a zachránia milióny a milióny životov. Sme vďační za všetkých vedcov, výskumníkov, pracovníkov výroby a všetkým, ktorí neunávne pracovali, aby sa tento zlom mohol uskutočniť. Je to skutočne vianočný zázrak."

 

img

 

Poďakovanie ľuďom

 

V závere prejavu sa obidvaja poďakovali „všetkým statočným a nesebeckým Američanom, vďaka ktorým je Amerika v bezpečí." Vojakom, polícii, mužom a ženám pracujúcim v legislatívnej oblasti.

 

„Počas  tohto svätého času ďakujeme Bohu za jeho nekonečnú lásku a modlíme sa, aby svetlo jeho slávy navždy svietilo nad touto úžasnou krajinou. V mene Melanie a celej rodiny Trumpovcov Vám želáme Veselé Vianoce a šťastný nový rok." ukončil prejav Donald Trump

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zaleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies