Argentína v semifinále, Messi chce ešte viac

NETKY.SK • 7 Júl 2014, 13:56 • 2 min
Argentína v semifinále, Messi chce ešte viac

SAO PAULO - Futbalisti Argentíny si na XX. majstrovstvách sveta v Brazílii vybojovali sobotňajším tesným víťazstvom nad Belgickom (1:0) účasť v semifinále, kde sa predstavia po dlhých 24 rokoch.

slovakia

left justify in out

Na svetovom šampionáte v Taliansku 1990 sa dostali "albicelestes" až do finále, v ktorom na Olympijskom štadióne v Ríme podľahli Nemecku tesne 0:1 gólom Andreasa Brehmeho z pokutového kopu v 85. min. Na konte však majú aj dva celkové triumfy - v rokoch 1978 a 1986.

 

V Argentíne momentálne prevláda radosť z účasti reprezentačného výberu v elitnom kvartete. V dejisku MS 2014 by Lionel Messi a spol. chceli zotrvať čo najdlhšie, najlepšie až do nedele 13. júla, keď sa na slávnom štadióne Maracana v Riu de Janeiro odohrá finálový duel. Aby sa zverenci 59-ročného trénera Alejandra Sabellu prebojovali do zápasu o najcennejšiu trofej, v stredu 9. júla o 22.00 h SELČ v Sao Paule čaká na hráčov argentínskeho mužstva ešte jedna, ale mimoriadne náročná semifinálová prekážka - reprezentácia Holandska. 

 

"Sen, ktorý prežívame od prvého dňa tohtoročného svetového šampionátu v Brazílii, stále pokračuje," vyjadril sa hrdina štvrťfinálového súboja s Belgickom Gonzalo Higuaín, ktorý v 8. min strelil jediný gól zápasu. K jeho slovám sa pridal aj štvonásobný najlepší futbalista planéty a hlavná hviezda tímu Lionel Messi: "Postupom do medailových bojov sme dosiahli náš prvý cieľ, ktorý sme si stanovili. Teraz chceme viac." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies