Aphex Twin streamuje EP Cheetah

NETKY.SK • 4 Júl 2016, 11:31 • 2 min
Aphex Twin streamuje EP Cheetah

BRATISLAVA - Britský elektronický hudobník Richard David James, známy ako Aphex Twin, sprístupnil prostredníctvom BBC Radio 6 Music na vypočutie EP Cheetah.

slovakia

left justify in out

Nahrávka sa dostane na trh 8. júla na CD, vinyle, kazete i v digitálnej forme a ponúkne sedem skladieb. Z nich už interpret predtým predstavil piesne 2X202-ST5, CHEETAHT7b a CIRKLON3 [ Kolkhoznaya mix ], pričom k poslednej menovanej ponúkol aj videoklip. O réžiu sa postaral dvanásťročný Ryan Wyer z Dublinu, ktorý 44-ročného interpreta zaujal prostredníctvom svojich videí na službe YouTube.


Richard David James počas svojej kariéry používal viacero pseudonymov, preslávil sa však predovšetkým ako Aphex Twin. Pod týmto umeleckým menom vydal štúdiovky Selected Ambient Works 85 - 92 (1992), Selected Ambient Works Volume II (1994), ...I Care Because You Do (1995), Richard D. James Album (1996), Drukqs (2001) a Syro (2014), za ktorú získal Grammy a nominovali ho na Mercury Prize. Denník The Guardian ho v roku 2001 nazval najvynaliezavejším a najvplyvnejším hudobníkom súčasnej elektronickej hudby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies