Žena spustila v múzeu hasiaci plyn. Škody sa vyšplhali na milióny korún!

NETKY.SK • 5 Apríl 2022, 14:54 • 2 min
Žena spustila v múzeu hasiaci plyn. Škody sa vyšplhali na milióny korún!

PRAHA - Českí kriminalisti zistili totožnosť ženy, ktorá minulý týždeň vo štvrtok zámerne spustila alarm v Novej budove Národného múzea v Prahe. Je podozrivá z trestného činu a hrozí jej trest odňatia slobody na šesť rokov.

slovakia

left justify in out

Ženu pri úteku zachytili bezpečnostné kamery, ako aj objektívy niektorých návštevníkov múzea. Jej totožnosť sa podarilo zistiť po zverejnení záberov, informoval v utorok spravodajský webový portál Českého rozhlasu.

 

img

 

Podľa polície ženu nezaujímali exponáty. Po vstupe do múzea v centre Prahy vyhľadala spínač požiarneho alarmu a niekoľkokrát ho stlačila. Nič sa však nestalo, pretože išlo o tlačidlo blokovania, ktoré má alarm naopak zastaviť.

 

„Vo vedľajšej miestnosti svoj pokus z nepochopiteľných príčin zopakovala, rozbila ochranné sklo a stlačila spínač,“ uviedol hovorca pražskej polície Jan Rybanský.

 

Prečítajte si tiež: Zvrat v úmrtí českého miliardára Petra Kellnera. Po páde vrtuľníka bol nažive!

 

Do miestnosti tak vypustila špeciálny hasiaci plyn z dvoch nádrží s hmotnosťou niekoľko sto kilogramov, čím spôsobila škodu vo výške troch miliónov korún (123 000 eur).

 

img

„Právna kvalifikácia tohto skutku bola priebežne stanovená ako trestný čin poškodenia a ohrozenia prevádzky všeobecne prospešného zariadenia, z ktorého je žena podozrivá. V prípade dolapenia a usvedčenia hrozí žene až šesť rokov za mrežami,“ spresnil policajný hovorca.

 

„Vďaka medializácii prípadu získali kriminalisti počas (utorkového) dopoludnia niekoľko poznatkov, ktoré viedli k identifikácii podozrivej ženy. Ďakujeme médiám a všetkým, ktorí pátracej relácii venovali pozornosť,“ dodal Rybanský.

 

Možno vás zaujme: Hrdina z filmu Hotel Rwanda sa dozvedel verdikt súdu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies