Anglický Superpohár vyhral tento rok Arsenal, City zdolal v penaltovom rozstrele

NETKY.SK • 7 August 2023, 08:16 • 2 min
Anglický Superpohár vyhral tento rok Arsenal, City zdolal v penaltovom rozstrele

Londýn 6. augusta (TASR) - Futbalisti FC Arsenal sa stali sedemnástykrát v histórii víťazmi anglického Superpohára.

slovakia

left justify in out

V nedeľnom zápase FA Community Shield vo Wembley zdolali úradujúceho ligového šampióna Manchester City 4:1 v jedenástkovom rozstrele. V riadnom hracom čase sa zápas skončil nerozhodne 1:1. Mužstvo Pepa Guardiolu, ktoré v minulej sezóne získalo treble (Pohár FA aj Ligu majstrov) hralo ešte bez Joška Gvardiola. Naopak, v drese Arsenalu nastúpili Declan Rice, Kai Havertz aj Jurrien Timber.

V 14. minúte zahrozili City, Rodriho strela z diaľky však tesne minula prvú žrď bránky Aarona Ramsdalea. O desať minúť neskôr mohol otvoriť skóre Havertz, no jeho pokus zneškodnil dôležitým zákrokom Stefan Ortega. Tesne pred koncom polčasu mal Arsenal ďalšiu príležitosť. Bukayo Saka obišiel Manuela Akanjiho a našiel voľného Havertza, nemecký útočník však opäť nedokázal prekonať Ortegu. V 57. minúte John Stones po rohovom kope hlavičkou ohrozil bránu Arsenalu, ale Ramsdale nemal s jeho pokusom problém. "Citizens" sa dočkali gólu o dvadsať minút neskôr. Prihrávku Phila Fodena zblokoval Kieran Tierney, no Kevin De Bruyne spracoval loptu pre Colea Palmera, ktorý ľavačkou zakrútil loptu do siete. Foden mohol krátko na to zvýšiť vedenie na 2:0, ale Ramsdale skvele zasiahol. 

Arsenalu sa v závere nadstaveného času podarilo vyrovnať. Zakončenie Leandra Trossarda si Akanji nešťastne zrazil do vlastnej brány. Rozhodnúť musel až rozstrel a v ňom si lepšie viedli hráči Arsenalu. Na ich strane postupne premenili svoje pokusy Martin Ödegaard, Trossard, Saka a Fabio Vieira. V tíme City nepremenili svoje pokusy De Bruyne a Rodri. Arsenal tak úspešne vykročil do novej sezóny, 17. triumfom v Superpohári sa osamostatnil na druhom mieste pred Liverpoolom, na čele je Manchester United s 21 trofejami.

 

"Sme sklamaní, chceli sme tento zápas vyhrať. Manchester City má dobré mužstvo, ale niekedy prehrá. Žiaľ, hráči Arsenalu boli v jedenástkovom rozstrele lepší," citovala agentúra AFP trénera Manchestru City - Pepa Guardiolu. Španielsky kouč na pozápasovej tlačovej konferencii podrobil kritike naťahovanie zápasov. Od MS 2022 v Katare sa stalo bežným javom, že trvajú vyše 100 minút. "Nekritizujem to len preto, že sme viedli 1:0 a stratili sme náskok. Zápasy naťahujú kvôli gólom. Keď sa to skončí 4:3, za každý gól pridajú 45 sekúnd. V takom prípade by sme tu boli do rána... No v tomto zápase som nevidel žiadny dôvod, aby sa predlžoval až o jedenásť minút," myslí si Guardiola. Jeho tím prehral v zápase o Superpohár tretíkrát za sebou. Vlani nestačil na FC Liverpool a predvlani na Leicester City.

 

Anglický Superpohár - FA Community Shield: FC Arsenal - Manchester City 1:1 (0:0), 4:1 v rozstrele z 11 m Góly: 90.+11 Akanji (vlastný) – 77. Palmer. Rozstrel z 11 m: Ödegaard 1:0, De Bruyne nedal, Trossard 2:0, Silva 2:1, Saka 3:1, Rodri nedal, Vieira 4:1 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR Foto: Arsenal.com
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies