Proces s Dušanom Kováčikom bude pokračovať vo štvrtok

NETKY.SK • 15 September 2021, 11:40 • 2 min
Proces s Dušanom Kováčikom bude pokračovať vo štvrtok

BRATISLAVA - V procese s Dušanom Kováčikom sa naposledy 3. septembra čítali listinné dôkazy a samosudkyňa sa zaoberala jeho žiadosťou o prepustenie z väzby. Predvolaný bol aj svedok Matej Zeman, ktorý svoju neúčasť ospravedlnil, lebo sa v tom čase nachádzal v Chorvátsku. Momentálne sa nachádza na Slovensku, je väzobne stíhaný.

slovakia

left justify in out

Proces s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom by mal na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku pokračovať vo štvrtok 16. 9. a v piatok 17. 9.. Kováčik je obžalovaný z viacerých trestných činov.

 

Súvisiaci článok: AKTUALIZÁCIA: Bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik ostáva vo väzbe. Sudkyňa zmietla jeho žiadosť o prepustenie zo stola

 

Sudkyňa uviedla, že Zeman bude opätovne predvolaný na jedno z ďalších pojednávaní.  Bývalá prokurátorka Úradu špeciálnej prokuratúry Blanka Godžová na júlovom pojednávaní opísala, že dostala pokyn od Dušana Kováčika týkajúci sa väzobnej veci Ľubomíra Kudličku. Voči rozhodnutiu o prepustení Kudličku z väzby preto nepodala sťažnosť. Kajúcnik a bývalý šéf Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó potvrdil, že bývalému špeciálnemu prokurátorovi za to odovzdal 50 000 eur. Tiež vypovedal, že mu Kováčik pomáhal zbaviť sa podozrení z prípravy vraždy vyšetrovateľa Jána Čurillu sprístupnením celého spisu.

 

Prečítajte si: AKTUALIZÁCIA: Matej Zeman ide do väzby!

 

Národná kriminálna agentúra zadržala Dušana Kováčika koncom októbra minulého roka. Svojej funkcie sa vzdal krátko po vznesení obvinenia. Čelí obžalobe zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zo zločinu prijímania úplatku, zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a z prečinu ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti. Vo väzbe je od októbra minulého roka.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies