Angličania budú rasizmus trestať päťzápasovým dištancom

NETKY.SK • 17 Máj 2013, 11:09 • 2 min
Angličania budú rasizmus trestať päťzápasovým dištancom

LONDÝN - Od nasledujúcej sezóny bude pre rasistické a homofóbne správanie futbalistov v Anglicku platiť jednotný trestný poriadok. Rada anglickej Futbalovej asociácie vo štvrtok schválila, že za každý priestupok tohto druhu bude nasledovať päťzápasový dištanc.

slovakia

left justify in out

Vylúčené nie je ani dlhšie zastavenie činnosti v závažnejších prípadoch. Recidíva v podobe druhého previnenia znamená pre hráča stop na minimálne desať stretnutí. FA ako jedna z prvých asociácií vyhovela naliehaniu Európskej futbalovej únie (UEFA) na zavedenie minimálneho trestu za rasizmus.

"Rasizmus v akejkoľvek forme je neprijateľný. Musíme však brať do úvahy, že existujú rôzne stupne previnenia," povedal dosluhujúci generálny riaditeľ FA David Bernstein. Bez trestu nezostanú ani kluby. Ak budú mať v kádri minimálne dvoch hráčov, ktorí sa v priebehu roka prezentujú xenofóbnym prejavom, nasledovať môže aj odrátanie bodov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies