Vláda schválila štatút ministerstva cestovného ruchu a športu, účinnosť nadobudne v marci

NETKY.SK • 28 Február 2024, 12:40 • 2 min
Vláda schválila štatút ministerstva cestovného ruchu a športu, účinnosť nadobudne v marci

BRATISLAVA - Vláda SR schválila v stredu (28. 2.) na svojom výjazdovom rokovaní štatút Ministerstva cestovného ruchu a športu SR. Povedie ho minister Dušan Keketi (nominant SNS).

slovakia

left justify in out

V štatúte stanovila hlavné úlohy ministerstva, zásady riadenia či organizačnú štruktúru rezortu. Štatút nadobudne účinnosť 1. marca. Podľa schváleného štatútu si bude rezort cestovného ruchu a športu plniť úlohy v oblasti cestovného ruchu, rozvoja, propagácie a prezentácie produktov cestovného ruchu na Slovensku i v zahraničí.

Poverené je aj plnením úloh v oblasti športu či štátnej starostlivosti o športovú reprezentáciu SR.

Úlohou rezortu je aj určovať zásady a zodpovedať za tvorbu a realizáciu štátnej politiky v oblasti cestovného ruchu a športu.

Ministerstvo má propagovať a prezentovať Slovensko prostredníctvom športu a organizovania významných športových podujatí. Jeho úlohou je takisto zastupovať krajinu v orgánoch Európskej únie v rozsahu svojej pôsobnosti.

Ministerstvo bolo zriadené od februára

Ministerstvo cestovného ruchu a športu bolo zriadené od 1. februára 2024. Vedie ho minister Dušan Keketi (nominant SNS).

Štátnymi tajomníkmi rezortu sú Marek Harbuľák a Ján Krišanda. Za generálneho tajomníka služobného úradu rezortu bol vymenovaný Pavol Sýkorčin.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS / TASR, Foto: RTVS / TASR / František Iván
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies