Aneta Langerová zložila pieseň pre prvú dámu Olgu Havlovú

NETKY.SK • 23 Marec 2023, 19:0 • 2 min
Aneta Langerová zložila pieseň pre prvú dámu Olgu Havlovú

BRATISLAVA - Novinka Anety Langerovej s názvom Píseň pro Olgu je hudobným vyznaním niekdajšej prvej dáme Československa a Česka Olge Havlovej a jej hlboko ľudskému poslaniu. Skladba vznikla v spolupráci s producentom Jakubom Zitkom a prvýkrát zaznela naživo v Prahe počas slávnostného benefičného koncertu pri príležitosti nedožitých 90. narodenín Olgy Havlovej.

slovakia

left justify in out

Okrem iných umelcov počas večera vystúpila i Aneta v sprievode producenta a klaviristu Jakuba Zitka a Maranatha Gospel Choir. Informovala o tom PR manažérka Adriana Nievelt.  

 

img

 

"Bola som veľmi poctená, že ma Nadácia Olgy Havlovej oslovila. Vypočula som si ich prianie o vzniku piesne a začala som premýšľať. Vzhľadom na to, že som Olgu Havlovú, bohužiaľ, nikdy osobne nestretla, čerpala som z rôznych zdrojov, kníh, rozhovorov a rozprávaní o jej živote, ale tiež z fotografií Bohdana Holomíčka, ktorého pohľad na Olgu mi bol vždy blízky. Bohdan mi poslal pár doposiaľ nezverejnených fotografií, na ktoré som sa dívala stále dokola a v hlave mi začala znieť pieseň. Sadla som si ku klavíru a prirodzene začala spievať o tom, čo vidím v jej očiach a o viere v ľudí, ktorí majú dobrú vôľu a delia sa o svoje šťastie s ostatnými, ktorí napríklad také šťastie nemajú," hovorí o novej skladbe Langerová a dodáva: "Niektorí ľudia sú takými silnými osobnosťami, že tu s nami stále niekde sú. Máte pocit, že sú vám blízki, že ich poznáte už roky. Pre mňa je takou osobnosťou i pani Olga. Svetlo dobrej vôle, ktoré v ľuďoch prebúdzala, môžete s nami niesť ďalej."

 

V závere marca sa Langerová spoločne s kapelou a sláčikovým triom rozbehne na jarné turné Dvě slunce aneb Jak krásné je být milován, ktoré sa začne 24. marca v Prahe, pokračovať bude v Hodoníne, Rosiciach, Varnsdorfe, Hradci Králové, Nymburku, Kopřivnici a Vsetíne. Langerová ani tentoraz nezabúda na svojich slovenských priaznivcov, počas svojho jarného turné zavíta vo štvrtok 13. apríla do Trenčína. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona