Prokurátor už nežiada väzbu pre QUEEN Plačkovú a jej manžela Reného

NETKY.SK • 5 Október 2021, 12:11 • 2 min
Prokurátor už nežiada väzbu pre QUEEN Plačkovú a jej manžela Reného

BRATISLAVA - Najvyšší súd sa nebude zaoberať väzobným stíhaním influencerky Zuzany Strausz Plačkovej ani jej manžela Reného Strausza.

slovakia

left justify in out

"Termín verejného zasadnutia vo veci Reného St. a spol. je vzhľadom na späťvzatie sťažnosti prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) proti rozhodnutiu sudcu pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku zrušený," informovala TASR hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová. Pôvodne mal súd rozhodovať o veci vo štvrtok.

 

img

 

Prečítajte si: V kauze Plačková sa sudca nezhoduje s prokurátorom! V čom je háčik?

 

NAKA v rámci protidrogovej akcie na západe Slovenska, počas ktorej zaistili viac ako deväť kilogramov pervitínu, obvinila 15 osôb z trestného činu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a drogovej trestnej činnosti. Prokurátor ÚŠP dal návrh na väzobné stíhanie na desiatich z nich vrátane údajného šéfa skupiny Tibora Gubáňa. Sudca pre prípravné konanie ŠTS v Pezinku zobral 30. septembra do väzby šesť ľudí, Zuzanu Strausz Plačkovú spolu s manželom do väzby nezobral.

 

 

 

 Dôvodom bolo konštatovanie sudcu pre prípravné konanie o neexistencii dôkazov, ktoré by preukazovali dôvodné podozrenie, že sa títo obvinení dopustili skutku, za ktorý im bolo vznesené obvinenie. Preto v ich prípade ďalej ani neskúmal naplnenie existencie dôvodov či už útekovej, kolúznej, prípadne preventívnej väzby.

 

Prečítajte si tiež: Queen Plačková a jej manžel René si užívajú slobodu!


Rozhodnutie súdu bolo voči dvom osobám prepusteným zo zadržania právoplatné, prokurátor pôvodne podal sťažnosť voči nevzatiu do väzby dvoch osôb, zvyšných šesť obvinených podalo sťažnosť proti vzatiu do väzby. O ich sťažnostiach bude rozhodovať Najvyšší súd SR neverejne.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona