Andrej Martin členom trnavskej Empire Tennis Academy

NETKY.SK • 25 September 2015, 12:32 • 2 min
Andrej Martin členom trnavskej Empire Tennis Academy

TRNAVA - Slovenský daviscupový reprezentant Andrej Martin sa zmluvne stal členom Empire Tennis Academy v Trnave.

slovakia

left justify in out

"Náhodne som sa stretol s Vladimírom Pláteníkom, ktorý mi ponúkol, že by som mohol byť v Trnave, keďže on tu pracuje. Klub aj ja z toho môžeme profitovať. Teším sa na spoluprácu. V budúcom roku budem hrať extraligu za Trnavu. Budem plnohodnotný člen klubu TC Empire a akadémie," povedal pre empire-tennis-academy.com 26-ročný Bratislavčan Martin, ktorý sa síce tento rok dohodol na spolupráci s Čiľanom Franciscom Stuardom, ktorý trénuje Hansa Podlipnika-Castilla, ale v Trnave má k dispozícii ďalších koučov.

"Keď som bol ja mladší, chýbala mi sponzorská, trénerská pomoc. Teraz, keď trénujem, snažím sa dávať hráčom to, čo som ja nedostal. Ak vidím tenistu, ktorý patrí k slovenskej špičke a trápi sa, snažím sa mu pomôcť. V apríli som videl, že Andrej bol nespokojný, sadli sme si spolu. Keď ma oboznámil so situáciou, nevidel som dôvod, prečo by nemohol pôsobiť v Trnave. Každý tenista, ktorý nie je v prvej stovke, hráva asi štyri ligy do roka, strávi na nich niekoľko týždňov. Je to únavné. Hráči si potom z toho financujú profesionálny tenis, ale sú v začarovanom kruhu, z ktorého sa nedá dostať. Chceli sme mu v tom pomôcť," vysvetlil šéftréner akadémie Vladimír Pláteník, ktorého prácu v ostatnom období zviditeľňuje raketovo v renkingu stúpajúca 18-ročná Ruska Daria Kasatkinová.

Martina v júli pri triumfe na challengeri v Padove, ktorý vyhral, sprevádzal tréner Miloslav Grolmus, teraz s ním na challenger do Ríma pôjde ďalší kouč akadémie René Hanák. "Má k dispozícii nielen trénerský tím, sparingy, kurt i fyzioterapiu, ale aj kondičného trénera Maroša Molnára. Snažíme sa mu utvoriť profesionálne podmienky," dodal Pláteník. Okrem neho, Grolmusa a Hanáka v Trnave pôsobia aj tréneri Jaroslav Bulant, Juraj Jančovič, Kamil Čapkovič a Martin Durdík.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies