Analytici: Šefčovič ako eurokomisár pre dopravu je pozitívom pre Slovensko

NETKY.SK • 10 September 2014, 17:23 • 2 min
Analytici: Šefčovič ako eurokomisár pre dopravu je pozitívom pre Slovensko

BRATISLAVA - Určenie Maroša Šefčoviča za eurokomisára pre dopravu a vesmírnu agendu je pozitívom pre Slovensko. Myslia si to dopravní analytici, podľa ktorých je doprava v rámci EÚ významnou témou.

slovakia

left justify in out

"Doprava - jej funkčnosť – bude v budúcnosti kľúčová," odhaduje šéf Inštitútu pre dopravu a hospodárstvo Ondrej Matej. Šefčovič by mal túto pozíciu zastávať najbližších päť rokov a podľa Mateja to môže Slovensku uľahčiť čerpanie eurofondov, čo sa týka ich nasmerovania do dopravy.
     

Šéf Inštitútu dopravnej politiky (IDP) Juraj Čermák zase očakáva zlepšenie situácie s dopravnými projektmi na Slovensku. "Je to jednoznačne pozitívne pre Slovensko," skonštatoval pre TASR Čermák. Slovensko bude podľa neho pri budovaní veľkých medzinárodných projektov.
     

V prípade cestnej dopravy je to napríklad výstavba diaľnice z Grécka naprieč Európou až do Švédska, z ktorej je už časť postavená. "Ale budeme pri tom a budeme mať informácie z prvej ruky," dodal Čermák. V prípade železničnej dopravy je to zase budovane TENT-T projektov, čiže projektov transeurópskej dopravnej siete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies