Amnesty International: Naša správa o Ukrajine vyvolala bolesť, ale je pravdivá

NETKY.SK • 8 August 2022, 16:8 • 2 min
Amnesty International: Naša správa o Ukrajine vyvolala bolesť, ale je pravdivá

KYJEV - Správa medzinárodnej organizácie na ochranu ľudských práv priniesla závažné skutočnosti. Amnesty si tak pohnevali ukrajinského prezidenta i riaditeľku tejto organizácie na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

Organizácia Amnesty International (AI) uviedla, že si za svojimi zisteniami stojí, avšak mrzí ju bolesť, ktorú správou vyvolala", informuje agentúra Reuters. Amnesty správu vydala na základe očitých svedectiev jej pracovníkov priamo z bojísk na Ukrajine. 

 

Reakcia Zelenského: Volodymyr Zelenskyj: Amnesty International svojimi klamstvami podporuje terorizmus

 

img

„Prioritou Amnesty International v tomto aj akomkoľvek konflikte je zabezpečenie ochrany civilistov. To bolo v skutočnosti naším jediným cieľom, keď sme zverejnili tento najnovší výskum. Aj keď si plne stojíme za našimi zisteniami, mrzí nás bolesť, ktorú vyvolali," uviedla organizácia v e-maile, ktorý zaslala agentúre Reuters. 

„Nič z toho, čo sme zdokumentovali ohľadne krokov ukrajinských síl, nijakým spôsobom neospravedlňuje porušovanie (práv) zo strany Ruska," zdôraznila Amnesty v závere e-mailu.

img

 

Regionálna riaditeľka medzinárodnej ľudskoprávnej organizácie Amnesty International (AI) na Ukrajine Oksana Pokaľčuková rezignovala po kritike AI na adresu ukrajinských ozbrojených síl na svoju funkciu. 

 

Viac si môžete prečítať tu: Šéfka AI na Ukrajine: Amnesty International sa spreneverila svojim hodnotám a šíri dezinformácie



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona