Americkým spotrebiteľom sa tento mesiac nečakane zlepšila nálada

NETKY.SK • 1 August 2012, 07:23 • 2 min
Americkým spotrebiteľom sa tento mesiac nečakane zlepšila nálada

Americkým spotrebiteľom sa tento mesiac nečakane zlepšila nálada - Svet Americkým spotrebiteľom sa tento mesiac nečakane zlepšila nálada. Ich dôvera v ekonomiku vzrástla, prvýkrát po piatich mesiacoch, zatiaľ čo analytici predpovedali, že opäť klesne.

slovakia

left justify in out

img

Americkým spotrebiteľom sa tento mesiac nečakane zlepšila nálada. Ich dôvera v ekonomiku vzrástla, prvýkrát po piatich mesiacoch, zatiaľ čo analytici predpovedali, že opäť klesne. Vyplýva to z prieskumu inštitútu Conference Board.
      Podľa výsledkov ankety hodnota júlového indexu spotrebiteľskej dôvery vzrástla na 65,9 bodu z júnových revidovaných 62,7 bodu. Výsledok prekonal optimistické očakávania ekonómov, ktorí počítali s poklesom indexu na 61,5 bodu zo 62 bodov pri rýchlom odhade.
      Dôvodom lepších výsledkov je zlacnenie benzínu a vyhliadky na získanie aspoň sezónnej práce. To aspoň na chvíľu zmiernilo obavy Američanov z budúcnosti.
      Ekonómovia pozorne sledujú výsledky tohto prieskumu, pretože spotrebiteľské výdavky sa podieľajú až 70 % na ekonomickej aktivite USA. Index je však stále na relatívne nízkej úrovni. Až čísla nad 90 bodov signalizujú, že ekonomike sa darí.

Zdroj: TASR/Bloomberg, AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies