LOH 2020: Zuzana Rehák Štefečeková vyhrala s prehľadom kvalifikáciu v trape. Postarala sa o nový svetový rekord!

NETKY.SK • 29 Júl 2021, 06:24 • 2 min
LOH 2020: Zuzana Rehák Štefečeková vyhrala s prehľadom kvalifikáciu v trape. Postarala sa o nový svetový rekord!

TOKIO - Slovenská reprezentantka v športovej streľbe, Zuzana Rehák Štefečeková, sa stala suverénnou víťazkou kvalifikácie trapu žien na olympijských hrách v Tokiu s novým svetovým rekordom!

slovakia

left justify in out

V Japonsku ešte neminula 

Skúsená 37-ročná Slovenka zvládla stopercentne aj druhý deň kvalifikačných bojov a s maximálnym nástrelom 125 terčov vytvorila nový svetový rekord. Doterajšie kvalifikačné maximum patrilo Fínke Satu Mäkelovej-Nummelovej.

 

Pred dvoma rokmi v mexickom Acapulcu dosiahla 123 terčov. Znamená to, že Rehák Štefečeková v Tokiu ako historicky prvá aktérka kvalifikácie neminula ani jeden terč.

 

 

Finálová šestica
Postup do finále si vybojovalo šesť z celkového počtu 26 trapistiek, ktoré absolvovali dvojdňovú kvalifikačnú súťaž v Asaka Shooting Range.

 

Druhá skončila Alessandra Perilliová zo San Marina, ktorá dosiahla 122 terčov. Dodatočný k. o. rozstrel rozhodol o tretej priečke pre Austrálčanku Laetishu Scanlanovú a štvrtej pre Talianku Silvanu Stancovú (obe 121) a tiež o piatej pozícii pre Američanku Kayle Browningovú a šiestej pre ďalšiu Austrálčanku Penny Smithovú (obe 120). Týchto šesť strelkýň zabojuje o medaily vo finále, ktoré príde na rad od 7.30 h SELČ.

"Už na tréningu to išlo celkom dobre, ale o takomto výsledku som ani len nesnívala. Mala som v kvalifikácii vnútorný cieľ 118-119 terčov. Radšej si dávam nižšie ciele, aby som mohla prekonať sama seba. Toto je však iná dimenzia."

 

img

 

"Ten záver som už poriadne prežívala. Keď som dosiahla 123, vravela som si, už je to vyrovnaný rekord. Potom prišiel 124. presný pokus a prekonaný rekord a nakoniec padla aj stodvadsaťpäťka a toto už nikto neprekoná, môže ma len vyrovnať. Jednu vydarenú súťaž mám za sebou, ale teraz na to idem odznova. Uvidíme, ako to dopadne," uviedla Zuzana Rehák Štefečeková pre RTVS.

 

Najväčšie úspechy 
Zuzana Rehák Štefečeková je na svojej tretej olympiáde, z prvých dvoch, z Pekingu 2008 a Londýna 2012, si odniesla dve strieborné medaily v trape. Do Ria de Janeiro 2016 sa tiež kvalifikovala, ale právo účasti nevyužila, lebo mala materské povinnosti.

 

Rodáčka z Nitry je aj dvojnásobná majsterka sveta v trape a jedno zlato má aj v tímovom mix trape. V mix trape sa na OH 2020 ešte predstaví .
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies