Americký senátor chce zbraň pre každého pilota

NETKY.SK • 12 Apríl 2014, 18:37 • 2 min
Americký senátor chce zbraň pre každého pilota

MOSKVA - Americký senátor Rand Paul je nespokojný s plánom vlády zrušiť program, ktorý umožňoval pilotom lietadiel nosiť počas letu pri sebe strelnú zbraň.

slovakia

left justify in out

Podľa prominentného republikána ide totiž o "najefektívnejší spôsob boja" proti teroristickým útokom. Jeden z kandidátov na zisk republikánskej nominácie pre prezidentské voľby totiž chce, aby boli všetci kapitáni ozbrojení. V rozhovore pre televíznu stanicu Fox News preto skritizoval prezidenta Baracka Obamu za neposkytnutie prostriedkov pre program FFDO, ktorého sa podľa neho chce zbaviť. Podľa člena radikálnej Tea Party tento "nedostatok oddanosti myšlienke sebaobrany je obrovským signálom pre teroristov po celom svete".

 

FFDO, ktorý uviedli do praxe rok po útokoch z 11. septembra, sa stal terčom kritiky po incidente v roku 2008, keď pilot US Airways počas letu z Denveru do Charlotte omylom odistil zbraň. Tá vystrelila, poškodila časť interiéru kokpitu, no nikoho nezranila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies