Americký minister spravodlivosti navštívil väznicu Guantánamo

NETKY.SK • 8 Júl 2017, 08:00 • 2 min
Americký minister spravodlivosti navštívil väznicu Guantánamo

WASHINGTON - Americký minister spravodlivosti Jeff Sessions v piatok navštívil kontroverznú americkú väznicu Guantánamo Bay na Kube, aby sa oboznámil s aktuálnou situáciou na mieste.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na americké ministerstvo spravodlivosti.

 

Sessionsa sprevádzal jeho zástupca Rod Rosenstein a šéf tajných služieb Dan Coats. V zariadení sa stále nachádza 41 podozrivých z terorizmu.

 

"Nedávne útoky v Európe a inde potvrdzujú, že hrozba pre našu krajinu je bezprostredná a reálna. Preto musíme použiť všetky dostupné zákonné prostriedky, aby sme útokom v čo najväčšej miere zabránili," hovorca ministerstva Ian Prior uviedol pre DPA.

 

"Cieľom cesty bolo pochopiť situáciu prostredníctvom stretnutí s ľuďmi priamo na mieste," povedal hovorca. Odmietol však odpovedať na otázku, či má administratíva prezidenta Donalda Trumpa nejaké nové plány v súvislosti s budúcnosťou kontroverznej väznice.

 

Bývalý prezident Barack Obama už krátko po svojom nástupe v roku 2009 prisľúbil väznicu zatvoriť. Jeho administratíva však narážala na prekážky vrátane nedostatku verejnej podpory a ochoty tretích krajín prijať väzňov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies