Americký koncern IBM prisľúbil v USA vytvoriť nových 25-tisíc pracovných miest

NETKY.SK • 14 December 2016, 13:14 • 2 min
Americký koncern IBM prisľúbil v USA vytvoriť nových 25-tisíc pracovných miest

NEW YORK - Americký technologický gigant IBM prisľúbil, že do štyroch rokov prijme približne 25.000 nových ľudí. Šéfka Ginni Romettyová zároveň uviedla, že do zaškolenia nových zamestnancov IBM investuje okolo 1 miliardy USD (942,5 milióna eur).

slovakia

left justify in out

Vedenie IBM prisľúbilo zvýšenie počtu zamestnancov v USA pred dnešným stretnutím zástupcov technologického sektora s novozvoleným prezidentom Spojených štátov Donaldom Trumpom. Spoločnosť IBM pritom v minulých rokoch zrušila tisícky pracovných miest.

 

Práve technologické koncerny patrili k tým, ktoré Trump počas prezidentskej kampane ostro kritizoval za presúvanie produkcie do zahraničia. V kampani ich obvinil, že sa v USA snažia vyhnúť plateniu daní. Zároveň prisľúbil aj obmedzenie imigrácie. Mnohé technologické koncerny pritom zamestnávajú veľký počet zahraničných odborníkov a ich šéfovia aj vo veľkej miere podporovali v kampani Hillary Clintonovú.

 

Okrem Romettyovej by sa na schôdzke s Trumpom mali zúčastniť aj najvyšší predstavitelia ďalších firiem zo sektora, ako sú Amazon, Apple, Microsoft či Facebook.

 

IBM patrila v Trumpových prejavoch k najviac kritizovaným spoločnostiam, práve za rušenie pracovných miest v USA a ich vytváranie v zahraničí, napríklad v Indii. Ihneď po voľbách však Romettyová poslala Trumpovi list, v ktorom mu predstavila návrhy na zjednodušenie zamestnávania v USA. Teraz je členkou tímu ekonomických poradcov Donalda Trumpa.

(1 EUR = 1,0610 USD)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies