Americký diplomat navštívil dom Trumpovho starého otca v Nemecku

NETKY.SK • 12 Január 2018, 06:59 • 2 min
Americký diplomat navštívil dom Trumpovho starého otca v Nemecku

BERLÍN - Americký diplomat vo štvrtok navštívil rodný dom starého otca Donalda Trumpa v Nemecku a povedal, že prezident Spojených štátov by sa tam mohol niekedy osobne zastaviť, napísala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

"Neprichádza mi na um lepšie miesto, ktoré by som mohol navštíviť," povedal James (Jim) Herman, americký generálny konzul vo Frankfurte nad Mohanom počas svojho výletu do Kallstadtu, dediny vo vinárskom regióne na juhozápade Nemecka.

 

Herman sa zastavil v dome, kde sa narodil starý otec Trumpa z otcovej strany. Friedrich Trump odišiel z Nemecka do USA ako tínedžer a neskôr sa pokúsil o návrat, ale bol vyhostený za to, že odmietol vykonávať vojenskú službu.

 

Podľa nemeckej tlačovej agentúry DPA americký generálny konzul povedal, že návšteva Donalda Trumpa sa zatiaľ nepripravuje, informovala AP. Veľvyslanectvo USA v Berlíne uviedlo, že v tejto súvislosti nemá dôvod na vyhlásenie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies