Americký automobilový trh pokračuje v oživovaní

NETKY.SK • 3 December 2012, 08:12 • 2 min
Americký automobilový trh pokračuje v oživovaní

Americký automobilový trh pokračuje v oživovaní - Svet Americký automobilový trh pokračuje v oživovaní a dopyt po nových autách naďalej v raste. V novembri sa v USA predalo najviac áut od začiatku roka 2008, informovala CNBC.

slovakia

left justify in out

imgAmerický automobilový trh pokračuje v oživovaní a dopyt po nových autách naďalej v raste. V novembri sa v USA predalo najviac áut od začiatku roka 2008, informovala CNBC.
      "Obchody idú skvelo," uviedol viceprezident Tammy Darvish siete autopredajní DARCARS Automotive Group. "Ľudia opäť nakupujú, zákazníci neustále prichádzajú. Situácia je úplne iná ako pred niekoľkými rokmi."
      V roku 2009 stlačila recesia predaj áut na 10,4 milióna áut. Odvtedy sa automobilový trh v Spojených štátoch postupne oživuje. V roku 2010 sa v USA predalo 11,5 milióna áut, vlani 12,8 milióna a tento rok by sa ich podľa odhadov malo predať 14,5 milióna.
      V novembri dosiahol na celoročné tempo prepočítaný predaj 15 miliónov až 15,1 milióna vozidiel a bol najvyšší v tomto roku. Oficiálne údaje budú zverejnené v pondelok (3. 12.).

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies