Muellerova správa by sa podľa prezidenta USA mohla kľudne zverejniť

NETKY.SK • 20 Marec 2019, 21:23 • 2 min
Muellerova správa by sa podľa prezidenta USA mohla kľudne zverejniť

WASHINGTON - Donald Trump počas dnešného dňa vyhlásil, že by mu nevadilo, pokiaľ by sa správa osobitného vyšetrovateľa Roberta Muellera zverejnila. jedná sa v nej o údajnom ruskom zasahovaní do prezidentských volieb z roku 2016 a poprípade ďalších spojitostí s Trumpovou kampaňou.

slovakia

left justify in out

Súčasťou správy, ktorú Mueller predloží ministrovi spravodlivosti Williamovi Barrovi bude aj to, či sa Trump protizákonne usiloval o zablokovanie vyšetrovania. Šéf Bieleho domu zasahovanie Ruska do volieb, ako aj marenie vyšetrovania popiera. Rusko taktiež poprelo akékoľvek ovplyvňovanie prezidentských volieb v USA.

 

img

 

Barr ako minister spravodlivosti USA má široké pravomoci ohľadom toho, čo sa na verejnosť dostať môže a čo nie. Snemovňa reprezentantov minulý týždeň úplne jasným pomerom hlasov 420:0 schválila nezáväznú rezolúciu, ktorá vyzýva, aby bola Muellerova správa poskytnutá Kongresu i verejnosti.

 

img

 

Ako sa však k celej veci postaví Senát, zatiaľ  nie je jeasné. Trump pred médiami v Bielom dome vyhlásil, že nevie, kedy predmetnú vyšetrovaciu správu zverejnia. "Uvidíme, či bude čestná," zdôraznil. Na otázku, či by ju mala uvidieť aj verejnosť, prezident odpovedal: "Nedbám. Nech sa to zverejní. Nech to ľudia vidia. Je to na ministrovi spravodlivosti. Uvidíme, čo sa stane."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies