Americké úrady zatkli troch podozrivých, ktorí "boli vážnou hrozbou" pre políciu

NETKY.SK • 13 Júl 2016, 09:09 • 2 min
Americké úrady zatkli troch podozrivých, ktorí "boli vážnou hrozbou" pre políciu

BATON ROUGE - Polícia v meste Baton Rouge v americkom štáte Louisiana zatkla v utorok troch podozrivých a pátra po prípadnom štvrtom mužovi, ktorých obviňuje z krádeže niekoľkých ručných strelných zbraní.

slovakia

left justify in out

Podozriví podľa polície údajne plánovali ublížiť policajtom v oblasti Baton Rouge a boli pre nich "vážnou, nepochybnou hrozbou". Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

 

Policajný šéf mesta Carl Dabadie oznámil na utorkovej tlačovej konferencii, že úrady plán odhalili, keď zasahovali po nahlásení vlámania do záložne v sobotu nadránom 9. júla.

 

Policajti zatkli priamo v záložni jedného podozrivého a potom vystopovali ďalších dvoch. Tretím zatknutým je 13-ročný chlapec, toho zadržali na ulici. Úrady vyzvali štvrtého podozrivého, aby sa sám odovzdal do rúk polície.

Polícia zatiaľ nezverejnila mená zatknutých, ale oznámila, že všetci pochádzajú z Baton Rouge a sú černosi.

 

Plukovník štátnej polície Mike Edmonson označil plán zadržaných za "vážnu, nepochybnú hrozbu" pre políciu.

Šesť z ôsmich zbraní ukradnutých v záložni polícia skonfiškovala, ale dve stále chýbajú.

 

Prvý zatknutý povedal polícii, že "vlámanie podnikli preto, aby ublížili polícii" pri neskoršej akcii. Edmonson dodal, že podozrivý nespomenul žiadne podrobnosti o tom, kedy alebo kde sa mal prípadný plán uskutočniť.

 

Zatýkanie prišlo v období stúpajúceho napätia v americkej spoločnosti, ktoré vzniklo po tom, čo belošskí policajti smrteľne postrelili černochov v Baton Rouge a v Minnesote a útočník-vojnový veterán zastrelil na proteste v Dallase piatich policajtov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies