Princovia William a Harry odmietli "nepravdivý článok" o ich vzťahu

NETKY.SK • 13 Január 2020, 15:54 • 2 min
Princovia William a Harry odmietli "nepravdivý článok" o ich vzťahu

LONDÝN - Britskí princovia William a Harry označili za nepravdivý článok obsahujúci špekulácie o ich vzťahu, ktorý v pondelok zverejnil istý britský denník. Informoval o tom ďalší denník Guardian.

slovakia

left justify in out

V spoločnom stanovisku vojvodu zo Sussexu a vojvodu z Cambridgeu sa uvádza: "Napriek jasnému popretiu bol dnes v britských novinách zverejnený nepravdivý článok, v ktorom sa špekuluje o vzťahu medzi vojvodom zo Sussexu a vojvodom z Cambridgeu. Pre bratov, ktorí sa tak hlboko zaujímajú o problémy týkajúce sa duševného zdravia, je použitie poburujúceho jazyka týmto spôsobom urážlivé a potenciálne škodlivé."

 

Médiá ohovárajú

V stanovisku sa neuvádza, na aký konkrétny článok William a Harry reagovali, ale predpokladá sa, že odkazovali na článok, ktorý sa objavil na stránkach denníka The Times s titulkom "Princovia sa rozhádali, lebo Wiliam sa k Meghan nesprával priateľsky". Nemenované zdroje podľa novín uviedli, že vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu cítili, že sú z kráľovskej rodiny odstrkovaní "šikanujúcim postojom" brata, vojvodu z Cambridge.

 

 

Krízové stretnutie kráľovskej rodiny

Britská kráľovná Alžbeta II. zvolala na pondelok krízové stretnutie kráľovskej rodiny, na ktorom majú prediskutovať ďalšie kroky po tom, ako jej vnuk princ Harry spolu s manželkou Meghan v stredu oznámili, že sa vzdajú svojej úlohy "vysokopostavených" členov kráľovskej rodiny a budú pracovať, aby sa stali finančne nezávislými.

 

Na stretnutí, ktoré sa uskutoční v sídle Sandringham v Norfolku, sa zúčastnia aj Harryho otec princ Charles a Harryho starší brat princ William. Harryho manželka Meghan, ktorá sa momentálne nachádza v Kanade, sa s ostatnými členmi rodiny spojí prostredníctvom konferenčného hovoru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies