Americké úrady už v roku 2010 vedeli o depresiách nemeckého pilota Lubitza

NETKY.SK • 1 Máj 2015, 06:48 • 2 min
Americké úrady už v roku 2010 vedeli o depresiách nemeckého pilota Lubitza

WASHIGTON - Andreas Lubitz, druhý pilot lietadla spoločnosti Germanwings, ktoré sa v marci zrútilo v Alpách, sa v roku 2010 dostal do pozornosti amerického Federálneho úradu pre letectvo (FAA) ohľadom náznakov jeho psychiatrických problémov. Informoval o tom vo štvrtok denník The New York Times.

slovakia

left justify in out

Podľa údajov zverejnených FAA na žiadosť amerických médií na základe zákona o slobodnom prístupe k informáciám dostal tento úrad od Lubitzových lekárov uistenie, že sa pilot zotavil z obdobia depresie. Správa potvrdzuje zistenia nemeckých vyšetrovateľov o jeho zdravotnom stave, ktorý pred svojimi zamestnávateľmi tajil.

 

Dokumenty FAA naznačujú, že Lubitz sa z depresie liečil medzi januárom a októbrom 2009 najmenej dvoma liekmi - escitalopramom (obchodný názov Cipralex) a mirtazapinom. Dané obdobie sa kryje s časom dovolenky, ktorú si Lubitz vybral počas pobytu vo výcvikovej škole Lufthansy a zahŕňa niekoľko mesiacov strávených v Arizone.

 

Predpokladá sa, že Lubitz počas letu z Barcelony do Düsseldorfu vymkol hlavného pilota mimo kokpit a naviedol stroj typu Airbus A320 do úbočia francúzskych Álp, spáchajúc tak samovraždu a vraždu ďalších 149 osôb na palube.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies