Americké úrady rozšíria vyšetrovanie airbagov spoločnosti Takata, zlyhanie možno spôsobil dizajn

NETKY.SK • 20 Október 2015, 09:45 • 2 min
Americké úrady rozšíria vyšetrovanie airbagov spoločnosti Takata, zlyhanie možno spôsobil dizajn

WASHINGTON - Americký Národný úrad pre bezpečnosť premávky na diaľniciach (NHTSA) oznámil, že rozšíri vyšetrovanie airbagov spoločnosti Takata o ďalšie automobilové značky. Vznikli totiž otázky, či pri ich zlyhaní mohol zohrávať úlohu aj dizajn vozidla. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Šéf NHTSA Mark Rosekind uviedol, že na zoznam môže pridať ďalšie automobilky, v súčasnosti ich preveruje 11. Podľa jeho slov aj samotní výrobcovia môžu v prípade podozrenia podniknúť primerané kroky. Úrad by mal koncom tohto týždňa zverejniť informácie o koordinácii zvolávania vozidiel s problematickými vyvíjačmi tlaku v airbagoch. V súčasnosti sa podľa jeho údajov v 19,2 milióna vozidiel jedenástich značiek v USA nachádza 23,4 milióna vyvíjačov.

 

Problémy s airbagmi sa odhalili ešte minulý rok po sérii nehôd, keď airbagy namiesto záchrany života zranili, alebo dokonca usmrtili členov posádky vozidla. Vzhľadom na konštrukčnú chybu sa môžu airbagy nafúknuť príliš prudko, poškodiť puzdro airbagu a vystreliť do kabíny auta kovové a plastové šrapnely. Oficiálne údaje hovoria minimálne o ôsmich úmrtiach a vyše 100 zraneniach v celom svete.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies