V Košiciach sa nudiť nebudete, celé mesto zaplaví bohaté kultúrne leto

NETKY.SK • 1 Jún 2023, 19:0 • 2 min
V Košiciach sa nudiť nebudete, celé mesto zaplaví bohaté kultúrne leto

Mesto Košice bude aj toto leto plné kultúry. Ako jediné na Slovensku každý prázdninový deň ponúkne nielen Košičanom, ale aj návštevníkom, zaujímavé a jedinečné kultúrne podujatia. Kultúra zaplaví celé mesto a v Košiciach sa určite nudiť nebudete vďaka bohatému programu Košického kultúrneho leta.

slovakia

left justify in out

„Košičania si aj tento rok zaslúžia leto plné osviežujúcich hudobných zážitkov. Už teraz sa teším ako sa Hudobný altánok v Mestskom parku a neďaleká Plávajúca fontána v júli a v auguste premenia na najromantickejšie košické pódium a umelci svojimi vystúpeniami opäť potešia tisícky obyvateľov i návštevníkov nášho krásneho mesta. Čaká na nás pestrá zmes hudobných štýlov od klasickej hudby až po pop, pričom nebude chýbať ani populárna séria koncertov „Čaj o piatej“. Košické kultúrne leto otvárame už tradične 23. júna na Hlavnej ulici veľkou módnou šou. Som pritom nesmierne rád, že najmä z Mestského parku sa stáva živé miesto rodinného i komunitného života, miesto tých najkrajších stretnutí,“ uviedol primátor mesta Košice Jaroslav Polaček (nezávislý).

 

img

 

Letné mesiace neznamenajú voľnejšie dovolenkové obdobie ani pre mestskú organizáciu K13 – Košické kultúrne centrá. „Vytvoríme bohatú programovú štruktúru. Či už v rámci programu Leto v Kulturparku, pravidelnom programe v Steelparku a v historickej expozícii Dolná brána či v košických Výmenníkoch. Návštevníkov čaká bohatá filmová nádielka, ktorý si pripravila K 13 v spolupráci s Kinom úsmev v podobe Letného kina v Amfiku. V Kunsthalle – Hala umenia v spolupráci s Creative industry Košice a občianskym združením Biela noc pripravujeme interaktívnu inštaláciu,“ hovorí Martin Dani, poverený riaditeľ K 13. 

 

Hlavným letným programom bude multižánrový festival Leto v Kulturparku. „Ponúkne hudobné koncerty, divadelné predstavenia, vystúpenia standup komikov, diskusie, detský program a mnoho iného. Tradičnou formou budú koncerty známych kapiel na veľkom OPEN AIR stage v Kulturparku, či komornejšie koncerty lokálnych umelcov pred kaviarňou PAPA. Priestor na prezentáciu dostanú komerčné i amatérske divadlá. Bohatú časť programu bude dvakrát v týždni tvoriť aj veľmi obľúbený detský program. Súčasťou festivalu bude po niekoľkoročnej prestávke aj „ REVIVAL FEST,“ priblížil Dani. Hoci hlavná časť programu bude prebiehať v  Kasárňach Kulturpark, zámerom K 13 je podľa jeho slov aj decentralizovať kultúru a prinášať ju aj na sídliská a do odľahlejších častí mesta. „Práve rôznorodosť našich objektov, ktoré sú umiestnené v rôznych mestských častiach nám prináša možnosť produkovať podujatia pre široké publikum,“ dodal Dani.

 

img

 

Program Košického kultúrneho leta aj Leta v Kulturparku sa ešte dolaďuje a známy by mal byť už v najbližších dňoch. Známe sú už termíny top podujatí. 15. júla vystúpi na jedinečnom open air koncerte headliner Leta v Kulturpaku, známa a populárna skupina Dubioza Kolektiv z Bosny a Hercegoviny Dubioza – kolektiv s  neskutočnou smršťou moderných a tradičných štýlov a adrenalínovou zmesou hardcoru, reggae, hip-hopu a bosnianskeho folklóru.21. júla sa v Kulturparku predstaví Puding pani Elvisovej v dvojkoncerte s kapelou The Curly Simon .

 

4. augusta sa môžu Košičania aj návštevníci mesta tešiť na dvojkoncert slovenských kapiel Fallgrap, ktorá spája elektroniku s akustickými nástrojmi, sláčikovým triom a ženským vokálom, a Tolstoys, ktorá ponúka zrelo znejúci dream pop s prvkami akustickej hudby a elektroniky.A populárny Revival Fest sa po pauze vráti 12. augusta a prinesie do Košíc štyri zahraničné kapely z Európy. Hudobný program Leta v Kulturparku 2023 bude bohatý aj na lokálne hudobné kapely. Tie predvedú svoju hudobnú tvorbu na koncertoch v parku, každý štvrtok počas festivalu.   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona