Americké lietadlá útočili proti milíciám aš-Šabáb

NETKY.SK • 30 December 2014, 14:01 • 2 min
Americké lietadlá útočili proti milíciám aš-Šabáb

WASHINGTON - Americká armáda uskutočnila v pondelok v Somálsku nálety zamerané proti vysokopostavenému lídrovi militantnej skupiny aš-Šabáb napojenej na al-Kájdu.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom Pentagon. Útoky sa odohrali v okolí mesta Saakow na juhu Somálska, uviedol hovorca ministerstva obrany Mark Wright v stanovisku. Meno lídra však nezverejnil. Nevyjadril sa ani k možným obetiam, povedal len, že nie sú známe žiadne civilné obete. Momentálne sa podľa hovorcu vyhodnocujú výsledky operácie a dodatočné informácie budú poskytnuté, keď budú známe detaily.

 

Somálsko sa od roku 1991 zmieta v občianskej vojne. Milície aš-Šabáb kontrolovali roky veľké časti hlavného mesta Mogadišo ako aj rozsiahle oblasti stredu a juhu krajiny. S podporou etiópskych a kenských jednotiek sa prechodnej vláde v roku 2011 podarilo militantov z hlavného mesta ako aj väčšinu iných veľkých miest vyhnať. Extrémisti však napriek tomu naďalej pokračujú v útokoch v Mogadišu ako aj v susednej Keni. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies