Američan Quinn Hughes sa stal novým kapitánom Vancouveru

NETKY.SK • 12 September 2023, 11:15 • 2 min
Američan Quinn Hughes sa stal novým kapitánom Vancouveru

VANCOUVER - Americký hokejista Quinn Hughes sa stal v poradí 15. kapitánom tímu NHL Vancouver Canucks. Dvadsaťtriročný obranca si v kanadskom klube doteraz plnil rolu asistenta.

slovakia

left justify in out

Canucks nemali obsadenú túto funkciu od januára, keď dovtedajšieho kapitána Bo Horvata vymenili do New Yorku Islanders. "Znamená to pre mňa veľa, že ma vymenovali za nového kapitána Canucks," vyznal sa Hughes pre TSN.

 

Klub si ho vybral v 1. kole draftu 2018 zo siedmeho miesta. Prakticky okamžite sa zaradil medzi tímové opory, v drese s kosatkou na hrudi odohral všetkých päť sezón v profilige. V minulej si so 76 bodmi (7+69) v 78 zápasoch vytvoril nové osobné maximum.

"Keď som prišiel pred piatimi rokmi do Vancouveru, uvedomil som si, aký je to bláznivý hokejový trh s vášnivou fanúšikovskou základňou. Mohol som to porovnať, keďže som vyrastal v Toronte. Bolo pre mňa potešením a cťou hrať za túto organizáciu. Byť kapitán je niečo neskutočne výnimočné, nikdy by som nepomyslel, že budem mať tú česť zastávať túto funkciu," dodal Hughes, ktorý vstupuje do tretieho roku svojej šesťročnej zmluvy. Tá mu vynáša v priemere 7,85 milióna dolárov za sezónu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: The Canuck Way
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies