Canadiens s Tatrom rátajú aj do budúcna

NETKY.SK • 5 Apríl 2020, 11:26 • 2 min
Canadiens s Tatrom rátajú aj do budúcna

KANADA - Slovenský hokejista Tomáš Tatar má reálne šancu, že si ho v Montreale udržia aj po skončení jeho súčasnej zmluvy. Tá mu platí do konca aktuálnej sezóny. Uviedol to jeho agent Peter Neveriš.

slovakia

left justify in out

Habs sa vyjadrili 

"Indície sú také, že Montreal s ním ráta. V rámci bežných debát nám naznačili, že by boli radi, ak by zostal. Tomáš je tiež otvorený tejto možnosti," vyjadril sa Tatarov agent.

 

V hre je aj iný klub 

Neveriš však nevylučuje ani prípadné nové angažmá pre slovesnkého hokejistu. Voľní hráči môžu totiž automaticky prestúpiť k nováčikovi NHL. Podobne to mal napríklad aj brankár Marc-André Fleury, ktorý prestúpil pred sezónou 2017/2018 ako dvojnásobný držiteľ Stanley Cupu k nováčikovi z Vegas ako voľný hráč. "Uvidíme však, aká bude situácia v súvislosti s expanzným draftom nového klubu v Seattli. Bude záležať na tom, či ho neumiestnia na listinu chránených hráčov a neposkytnú do tohto draftu," povedal Peter Neveriš.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa NHL Seattle (@nhlseattle),

 

Kľučový hráč Montrealu 
Šikovný 29-ročný krídelník bol v tejto zatiaľ neukončenej sezóne NHL najproduktívnejší hráč Canadiens. Tatar si v 68 zápasoch pripísal 61 bodov za 22 gólov a 39 asistencií. Je to jeho osobný rekord, pridal aj 5 plusových bodov a 36 trestných minút. V kanadskom bodovaní súťaže prerušenej pre koronavírus po 12. marci mu patrila 35. priečka. Tatar v budúcej sezóne podľa platnej zmluvy zarobí 4,2 milióna dolárov. V aktuálnej sezóne bol jeho reálny plat 5,5 milióna dolárov.

 

 

Počas sezóny by Habs výmenou nezískali 
Práve ilavský rodák bol pred prestupovou uzávierkou predmetom špekulácií médií o výmene do iného klubu. Tradičný kanadský tím ho nakoniec nevymenil a Neveriš tvrdí, že by tým ani veľa nezískal. "Počas prestávky danej víkendom All-Star Game novinári zrazu nemali o čom písať. Nejaký žurnalista vtedy vypustil von úvahu o prebudovaní tímu Canadiens, v ktorej sa spomenulo aj Tomášove meno. S jeho výmenou by však Montreal nezískal v podstate vôbec nič," vysvetlil Neveriš. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Tomas Tatar (trto90) (@tomastatar90),

 

Aj iní slovenskí hokejisti 

"Hoci sa do platového stropu počíta priemerný ročný plat, v skutočnosti nie je rozdelený na štyri rovnaké čiastky. Tomášovi zostáva ešte jeden rok kontraktu a keďže v Montreale vedia počítať a zároveň je tam jednou z hviezd tímu, nebol vymenený. Samozrejme, úvahy by boli trochu iné, pokiaľ by mu po tejto sezóne končil kontrakt," dodal skúsený agent slovenských hráčov v NHL.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona