Srbsko predĺžilo zbraňovú amnestiu do konca júna, doteraz bolo odovzdaných takmer 85 000 zbraní

NETKY.SK • 8 Jún 2023, 19:30 • 2 min
Srbsko predĺžilo zbraňovú amnestiu do konca júna, doteraz bolo odovzdaných takmer 85 000 zbraní

BELEHRAD - Po dvoch hromadných streľbách, ktoré si v máji v Srbsku vyžiadali 18 obetí na životoch, tamojšia vláda predĺžila lehotu na odovzdanie nelegálne držaných zbraní do 30. júna.

slovakia

left justify in out

Predĺženie zbraňovej amnestie nariadil srbský minister vnútra Bratislav Gašič, informovala v noci na štvrtok štátna televízia RTS. Lehota na beztrestné a anonymné odovzdanie zbraní, ktoré majú občania v nelegálnej držbe, mala pôvodne skončiť vo štvrtok. Do stredy 19.00 h zaevidovala srbská polícia takmer 85.000 odovzdaných zbraní, uviedla na tlačovej konferencii srbská premiérka Ana Brnabičová. Išlo o 62.801 ručných strelných zbraní a 22.119 výbušných zariadení, spresnila.

 

Výzva na odovzdanie nelegálne držaných zbraní bola súčasťou opatrení, ktoré prijala vláda po oboch útokoch. Iba 13-ročný chlapec zastrelil 3. mája vo svojej škole v centre hlavného mesta deväť spolužiakov a školského strážnika. O deň neskôr zastrelil ďalší mladík v dedine neďaleko Belehradu osem ľudí. Oba prípady, ktoré Srbskom hlboko otriasli, spolu navzájom nesúvisia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies