Amazon pred sviatkami sezónne zamestná 100-tisíc ľudí

NETKY.SK • 20 Október 2015, 11:41 • 2 min
Amazon pred sviatkami sezónne zamestná 100-tisíc ľudí

NEW YORK - Americký internetový predajca Amazon.com Inc vytvára v USA 100 tis. sezónnych pracovných miest vo svojej sieti svojich centier plnenia a triedenia zákaziek.

slovakia

left justify in out

Sto tisíc sezónnych pracovníkov firma potrebuje na to, aby vyhovel zvýšenému dopytu zákazníkov počas sezóny sviatkov. Predajca Amazon od augusta prijal do zamestnania 25 tis. ľudí na celý pracovný úväzok v záujme prípravy sviatkov roku 2015. Spoločnosť o tom informovala vo vyhlásení.

 

"Po sezónach sviatkov v uplynulých rokoch si desaťtisíce sezónnych pracovníkov našlo riade zamestnanie v Amazone na celý úväzok," povedal Mike Roth, viceprezident spoločnosti pre Severnú Ameriku. Počas vlaňajšej sezóny sviatkov firma Amazon vytvorila 80 tis. dočasných pracovných pozícií. V USA spoločnosť Amazon na celý úväzok zamestnáva vyše 90 tis. ľudí vo viac ako 50 centrách plnenia dodávok a 20 centrách triedenia tovaru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies