Amazon otvorí v Poľsku tri logistické centrá

NETKY.SK • 7 Október 2013, 15:15 • 2 min
Amazon otvorí v Poľsku tri logistické centrá

VARŠAVA - Americký internetový predajca Amazon otvorí v Poľsku tri nové logistické centrá, v ktorých plánuje vytvoriť 6 tis. pracovných miest.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom v pondelok predstavitelia spoločnosti a poľskej vlády. Plánovaná investícia predstavuje "míľnik pre ďalšiu expanziu ekonomiky", povedal novinárom vicepremiér Janusz Piechocinski. Prvé dve centrá v mestách Poznaň a Vroclav na západe krajiny plánuje firma otvoriť v budúcom roku, tretie, rovnako vo Vroclave, má začať prevádzku v roku 2015, dodal vicepremiér.

Pred oznámením plánovanej investície nastúpilo do štrajku niekoľko stoviek nemeckých zamestnancov Amazonu, ktorí žiadajú od firmy vyššie mzdy. Hovorca firmy v Nemecku minulý týždeň uviedol, že Amazon nepočíta so zatvorením žiadneho z existujúcich európskych logistických centier. Podľa neoverených informácií z minulého týždňa plánuje Amazon otvoriť dve ďalšie logistické centrá aj v Českej republike. V Nemecku zamestnáva Amazon v ôsmich logistických centrách, dvoch centrách pre zákaznícke služby a v mníchovskej centrále spolu 9 tis. ľudí. 

Na Slovensku Amazon pôsobí cez spoločnosť Amazon Slovakia, ktorá v Bratislave prevádzkuje centrum podpory predaja pre dodávateľov, ktorí prostredníctvom spoločnosti predávajú svoj tovar.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies