Alžírske lietadlo, ktoré havarovalo v Mali, bolo v dobrom stave

NETKY.SK • 25 Júl 2014, 16:46 • 2 min
Alžírske lietadlo, ktoré havarovalo v Mali, bolo v dobrom stave

PARÍŽ - Haváriu letu AH 5017 spoločnosti Air Algérie z Burkiny Faso do Alžírska neprežil nikto zo 118 ľudí na palube. Oznámil to dnes v Paríži francúzsky prezident Francois Hollande po zasadaní vlády.

slovakia

left justify in out

Trosky lietadla sa podarilo nájsť na území Mali neďaleko hraníc s Burkinou Faso vo štvrtok večer. Zaistiť sa podarilo aj jednu z čiernych skriniek. 

 

Prvotné informácie uvádzali, že v lietadle typu McDonnell Douglas MD-83, ktoré si spoločnosť Air Algérie prenajala od španielskych aerolínií Swiftair, bolo 110 cestujúcich zo 14 krajín a šesť členov posádky zo Španielska. Francúzske médiá dnes oznámili, že lietadlo viezlo 118 ľudí, pričom počet obetí z Francúzska sa z 51 zvýšil na 54, vrátane desiatich členov jednej rodiny. 

 

Francúzsky minister dopravy Frédéric Cuvillier dnes povedal, že pravdepodobnou príčinou nešťastia bolo zlé počasie a nie teroristický útok.

 

Havarované lietadlo bolo podľa dnešného vyhlásenia španielskej vlády v dobrom stave a prešlo všetkými povinnými technickými kontrolami. Stroj mal osvedčenie letovej spôsobilosti platné do konca tohto roka a ešte 22. júla ho opäť kontrolovali na letisku Marseille.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies