Alonso získal v Silverstone premiérový triumf pre Ferrari v tejto sezóne

NETKY.SK • 11 Júl 2011, 11:25 • 2 min
Alonso získal v Silverstone premiérový triumf pre Ferrari v tejto sezóne

Alonso získal v Silverstone premiérový triumf pre Ferrari v tejto sezóne - Formula 1 Víťazom nedeľňajšej Veľkej ceny Veľkej Británie formuly 1 na okruhu v Silverstone sa stal Španiel Fernando Alonso, ktorý získal pre Ferrari premiérový triumf v sezóne. Na

slovakia

left justify in out

img

Víťazom nedeľňajšej Veľkej ceny Veľkej Británie formuly 1 na okruhu v Silverstone sa stal Španiel Fernando Alonso, ktorý získal pre Ferrari premiérový triumf v sezóne.
      Na druhom mieste skončil úradujúci majster sveta Sebastian Vettel z Nemecka (Red Bull), tretí jeho tímový kolega, víťaz kvalifikácie a minuloročný víťaz podujatia Austrálčan Mark Webber.
      Vettel síce prišiel o siedme víťazstvo v aktuálnej sezóne, no jeho náskok v priebežnom poradí opäť narástol a od Webbera ho delí už osemdesiat bodov. Na tretej priečke figuruje Alonso, ktorá na druhého Austrálčana stráca dvanásť bodov.
      Bezprostredne po štarte sa pred víťaza kvalifikácie Webbera dostal jeho tímový kolega Vettel. Austrálčana v úvodnom kole niekoľkokrát neúspešne atakoval tretí Alonso. Na piatu priečku z desiatej sa prepracoval Hamilton, no v 4. kole vyšiel z trate a stratil niekoľko sekúnd. Už kolo predtým musel pre technickú chybu predčasne skončiť Fín Heikki Kovalainen.
      Michael Schumacher sa v 10. kole pokúsil predbehnúť Japonca Kamuiho Kobajašiho, prišlo však ku kolízii a Nemec prišiel o predné krídlo. V boxoch mu ako prvému vymenili aj pneumatiky za hladné. Traťoví komisári ho za incident potrestali desaťsekundovou zastávkou v boxoch.
      Hamiltonovi sa podarilo prepracovať pred Alonsa na tretiu priečku. O pár kôl si pozície opäť vymenili, keďže Brit na ojazdených gumách nestíhal a musel do boxov. Po problémoch v boxoch prišiel v 28. kole o prvenstvo Vettel a v poradí sa prepadol až na tretiu priečku za Alonsa a Hamiltona. Rovnako v boxoch stratil aj Webber.
      Úradujúci majster sveta začal okamžite útočiť na Hamiltona a šancu na prvenstvo mu mohol zachovať iba rýchly úspech. Pomohla mu až výmena pneumatík v 38. kole, po ktorej Hamilton spadol na tretiu priečku. V 40. kole sa s domácou Veľkou cenou rozlúčil Jenson Button, ktorému mechanici zle upevnili pravé predné koleso a Brit skončil hneď za boxovou uličkou.
      Alonsa od druhého Vettela delil rozdiel viac ako desiatich sekúnd a Španiel pohodlne kontroloval situáciu až do konca. Štyri kolá pred koncom sa na pódium prepracoval minuloročný víťaz podujatia Webber, ktorého atakovanie Hamiltona napokon slávilo úspech.
Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies